Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Zoals al eerder aangekondigd ga ik vanaf 15 maart een hernieuwde kennismaking hebben met Val Thorens. Ik kijk erg uit naar de kilometers die ik kan gaan maken. Na het lezen van het programma, ziet het ernaar uit dat ik me ook kan gaan wentelen in luxe en de Val Thorens upgrade ga meemaken.

Val Thorens upgrade check

Ik ken het gebied van mijn laatste bezoek negen jaar geleden. We gingen toen eind maart en we probeerden zo min mogelijk geld uit te geven. Een packagedeal dus in één van de appartementtorens, ook wel bekend als Frans ‘leghok’. Gehorig, niet helemaal schoon en erg klein. Maar wel direct aan de piste en dat maakte veel goed. Er is gelukkig in veel Franse skigebieden – en dus ook in Val Thorens – veel veranderd de laatste jaren. Er is in hoog tempo aan upgrading gedaan. Bestaande appartementen zijn gerenoveerd en gemoderniseerd. Daarnaast is er ook flink geïnvesteerd.

Nieuwbouw maar dan anders

Niet weer een nieuwe toren maar juist relatieve laagbouw. En dan geen flatgebouw in de Alpen plempen, maar complexen in chalet-stijl. Men doet erg zijn best het imago te veranderen van ski-vakantie-fabriek naar een echte gezellige en fijne wintersportbestemming en daar horen luxe hotels bij.

Val Thorens Upgrade
Eigen lunchrestaurant op de berg: Le chalet de la Marine

Pashmina Le refuge

Vijf sterren aan de voet van de piste. Het hotel is volgens mij hartstikke nieuw en aan de site van Pashmina te zien helemaal voor elkaar. Met een eigen spa, binnen- en buitenzwembad en nog veel meer moois. Super de luxe restaurant en prachtige kamers. Ik ga het allemaal ‘verslaan’.

Val torens Upgrade
Hoogste tokkelbaan. Foto: telegraph.co.uk

Actief programma

Het belooft sowieso een uitdaging te worden. Naast kilometers vreten gaan we sneeuwschoenwandelen, ziplinen (een hele lange) en veel shoppen en eten. Houd onze kanalen (Instagram, Facebook en Twitter) in de gaten voor het laatste (live) nieuws uit Val Thorens.

Meer info:

Website Val Thorens

France-Montagnes.com

Frans Bureau voor Tourisme

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer