Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Zoals al eerder aangekondigd ga ik vanaf 15 maart een hernieuwde kennismaking hebben met Val Thorens. Ik kijk erg uit naar de kilometers die ik kan gaan maken. Na het lezen van het programma, ziet het ernaar uit dat ik me ook kan gaan wentelen in luxe en de Val Thorens upgrade ga meemaken.

Val Thorens upgrade check

Ik ken het gebied van mijn laatste bezoek negen jaar geleden. We gingen toen eind maart en we probeerden zo min mogelijk geld uit te geven. Een packagedeal dus in één van de appartementtorens, ook wel bekend als Frans ‘leghok’. Gehorig, niet helemaal schoon en erg klein. Maar wel direct aan de piste en dat maakte veel goed. Er is gelukkig in veel Franse skigebieden – en dus ook in Val Thorens – veel veranderd de laatste jaren. Er is in hoog tempo aan upgrading gedaan. Bestaande appartementen zijn gerenoveerd en gemoderniseerd. Daarnaast is er ook flink geïnvesteerd. 

Nieuwbouw maar dan anders

Niet weer een nieuwe toren maar juist relatieve laagbouw. En dan geen flatgebouw in de Alpen plempen, maar complexen in chalet-stijl. Men doet erg zijn best het imago te veranderen van ski-vakantie-fabriek naar een echte gezellige en fijne wintersportbestemming en daar horen luxe hotels bij.

Val Thorens Upgrade
Eigen lunchrestaurant op de berg: Le chalet de la Marine

Pashmina Le refuge

Vijf sterren aan de voet van de piste. Het hotel is volgens mij hartstikke nieuw en aan de site van Pashmina te zien helemaal voor elkaar. Met een eigen spa, binnen- en buitenzwembad en nog veel meer moois. Super de luxe restaurant en prachtige kamers. Ik ga het allemaal ‘verslaan’.

Val torens Upgrade
Hoogste tokkelbaan. Foto: telegraph.co.uk

Actief programma

Het belooft sowieso een uitdaging te worden. Naast kilometers vreten gaan we sneeuwschoenwandelen, ziplinen (een hele lange) en veel shoppen en eten. Houd onze kanalen (Instagram, Facebook en Twitter) in de gaten voor het laatste (live) nieuws uit Val Thorens.

Meer info:

Website Val Thorens

France-Montagnes.com

Frans Bureau voor Tourisme

(Visited 382 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer