Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Ben je in maart in Tirol geweest? Blijf thuis!

Door Edwin Hagenouw | 18 maart 2020

De gehele Oostenrijkse regio Tirol is verklaard tot gebied met verhoogd corona-risico. Ben je de afgelopen twee weken in een van de skigebieden geweest dan wordt geadviseerd om thuis in isolatie te gaan. Dit is de enige manier om het virus zoveel mogelijk onder controle te houden.

Oostenrijkse dorpen werden geïsoleerd

Het aantal (ontdekte) besmettingen in Tirol loopt nog steeds flink op. Er werden daarom al eerder een aantal gemeenten ‘op slot’ gegooid. Als eerste was dit Ischgl, maar al snel volgden ook Kappl, See en Galtür in hetzelfde gebied en St. Anton am Arlberg in Vorarlberg. Daarna werden ook Sölden, St. Christoph am Arlberg en vervolgens Lech, Zürs, Stuben, Warth en Schröcken aan het rijtje toegevoegd, evenals Flachau.

Heel Tirol in isolatie

Op 18 maart werden alle inwoners van Tirol in isolatie geplaatst en riep Gouverneur van Tirol Günther Platter de inwoners op binnen te blijven: ‘Blijf thuis en verlaat alleen je eigen vier muren wanneer het nodig is om boodschappen te doen of naar de dokter te gaan, medicijnen te halen bij de apotheek, geld op te nemen of een frisse neus te halen. Tirol isoleert zichzelf, we stellen een quarantaineverordening op voor alle 279 Tiroolse gemeenten’. Deze situatie duurt minimaal tot 5 april 2020.

Begin maart in Oostenrijk geweest? Ga in isolatie!

Vicekanselier van Oostenrijk Werner Kogler riep dinsdagavond 17 maart laat op de avond op tot het zelf in isolatie gaan voor alle inwoners van Tirol. Hetzelfde geldt voor iedereen die in de voorgaande twee weken in Tirol was geweest. Dit geldt dus ook voor toeristen.
Twijfel je of dit ook voor jou geldt? Neem contact op met het RIVM of GGD. Of neem natuurlijk gewoon direct het zekere voor het onzekere en blijf thuis.

Quarantaine gebieden in Oostenrijk

Hieronder zie je de regio’s die nu als quarantainegebied worden aangemerkt in Oostenrijk. De mensen die hier wonen mogen de dorpen of de regio niet uit en moeten thuis blijven.


LEES HIER ALLE UPDATES OVER CORONA EN WINTERSPORT


Bron: orf.at en Land Tirol

 

Schladming Dacstein

Oneindig skiplezier in Schladming-Dachstein

Pak de gondel omhoog en maak lange afdalingen. In het skigebied Schladming-Dachstein in Stiermarken, met 8 skibergen en meer dan 230 kilometer eersteklas pistes staat niets een geslaagde wintervakantie in de weg. Het hart van het skiplezier is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die vier skibergen met elkaar verbindt. Beleef onvergetelijke ski-avonturen in Schladming-Dachstein. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer