Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Ben je in maart in Tirol geweest? Blijf thuis!

Door Edwin Hagenouw | 18 maart 2020

De gehele Oostenrijkse regio Tirol is verklaard tot gebied met verhoogd corona-risico. Ben je de afgelopen twee weken in een van de skigebieden geweest dan wordt geadviseerd om thuis in isolatie te gaan. Dit is de enige manier om het virus zoveel mogelijk onder controle te houden. 

Oostenrijkse dorpen werden geïsoleerd

Het aantal (ontdekte) besmettingen in Tirol loopt nog steeds flink op. Er werden daarom al eerder een aantal gemeenten ‘op slot’ gegooid. Als eerste was dit Ischgl, maar al snel volgden ook Kappl, See en Galtür in hetzelfde gebied en St. Anton am Arlberg in Vorarlberg. Daarna werden ook Sölden, St. Christoph am Arlberg en vervolgens Lech, Zürs, Stuben, Warth en Schröcken aan het rijtje toegevoegd, evenals Flachau.

Heel Tirol in isolatie

Op 18 maart werden alle inwoners van Tirol in isolatie geplaatst en riep Gouverneur van Tirol Günther Platter de inwoners op binnen te blijven: ‘Blijf thuis en verlaat alleen je eigen vier muren wanneer het nodig is om boodschappen te doen of naar de dokter te gaan, medicijnen te halen bij de apotheek, geld op te nemen of een frisse neus te halen. Tirol isoleert zichzelf, we stellen een quarantaineverordening op voor alle 279 Tiroolse gemeenten’. Deze situatie duurt minimaal tot 5 april 2020.

Begin maart in Oostenrijk geweest? Ga in isolatie!

Vicekanselier van Oostenrijk Werner Kogler riep dinsdagavond 17 maart laat op de avond op tot het zelf in isolatie gaan voor alle inwoners van Tirol. Hetzelfde geldt voor iedereen die in de voorgaande twee weken in Tirol was geweest. Dit geldt dus ook voor toeristen.
Twijfel je of dit ook voor jou geldt? Neem contact op met het RIVM of GGD. Of neem natuurlijk gewoon direct het zekere voor het onzekere en blijf thuis.

Quarantaine gebieden in Oostenrijk

Hieronder zie je de regio’s die nu als quarantainegebied worden aangemerkt in Oostenrijk. De mensen die hier wonen mogen de dorpen of de regio niet uit en moeten thuis blijven.


LEES HIER ALLE UPDATES OVER CORONA EN WINTERSPORT


Bron: orf.at en Land Tirol

(Visited 14.591 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer