The Nomads bus, het allereerste rijdende hostel. Je hebt het comfort van een hostel maar de vrijheid van een kampeerbus. In de winter zoeken de Belgische Val en Tim verschillende skigebieden op met de beste sneeuwcondities. Fantastisch toch!

Het verhaal begon zes jaar geleden

De Nomads bus is een gigantische Amerikaanse gele schoolbus. Het verhaal begon zes jaar geleden toen de reislustige Val Cook (26) haar oog liet vallen op Tim Boffe (40) reisleider en snowboardfanaat. Een echt avonturierskoppel die tijdens één van hun reizen het idee kregen om een hostel te bouwen op wielen en als in een powder chase de sneeuw achterna te reizen.

de eerste reis bracht hen naar Les Deux Alpes om nog even de laatste sneeuw van het seizoen mee te maken

Na een succesvol crowdfundingproject konden zij de twaalf meter lange bus in Nashville (Tennessee) kopen en hebben hem vervolgens verscheept naar België. Daarna hebben ze hem zelf verder opgeknapt en bracht de eerste reis hen naar Les Deux Alpes om nog even de laatste sneeuw van het seizoen mee te maken..

Fotocredits: Zoutfotografie.nl

De ruimte aan boord

Op 30 m² zijn zes slaapplaatsen, een badkamer met douche, composttoilet, keuken en een gezellige leefruimte met grote eethoek.

Vervolgens kruip je maar dicht tegen elkaar aan..

Uiteraard is er ook internet via de WiFi mogelijk. Tim verrast zijn gasten regelmatig met iets origineels. Zoals bijvoorbeeld de cinema-avond, alle lamzacs, schapenvelletjes en kussens uit de bus worden naar buiten gesleept. Vervolgens kruip je maar dicht tegen elkaar aan om de kou te weren en draait Tim de snowboardfilm “The Fourth Phase“.

The Nomads bus in Val Thorens
Nomads bus in Val Thorens

Local nomads

Tim is buschauffeur en gastheer tegelijk. Hij kent de skigebieden goed en houd contacten met verschillende local nomads. Zo noemt hij de kennissen die ze ter plekke opdoen en hen op de hoogte houden van de sneeuwcondities. Tim zoekt dan ook het liefste de verse sneeuw op zodat zijn gasten hun spoor kunnen ondertekenen. Freeriden dus!!

Voor wie geschikt?

Zowel alleen reizende als families met kinderen zijn welkom op The Nomads Bus. Het verblijf omvat de overnachtingen in de bus, eigen gemaakt ontbijt en diner, koffie en thee, transport tussen de verschillende locaties, ophalen bij de luchthaven en één chill-out party in de bus met bier….

De kosten bedragen circa 500 euro per week.


Meer informatie kun je vinden op Letsbenomads.com


Bewaren

Bewaren

Bewaren

(Visited 291 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.