Hoogtemeters in Kirchberg voor het goede doel!

Door Maaike de Vries

Hardloper, trailrunner én blogger Harald Angerer is geen onbekende is de bergsportwereld. Meer dan tien jaar geleden begon hij met hardlopen omdat hij wat gewicht wilde verliezen, maar inmiddels is hij een ferfent trailrunner én schrijft hij hierover op zijn eigen blog. Hij houdt wel van een uitdaging, zo legde hij al eens 8000 (!!) verticale meters af in 26 uur. Dit deed hij op de zogenaamde KAT-walk. De 106 kilometer lange Kitzbüheler Alpen Trail.

Zijn doel is hier om in 24 uur tijd zoveel mogelijk hoogtemeters af te leggen op toerski’s

Deze week gaat hij een thuiswedstrijd aan. Op 6 tot 7 maart 2020, gaat hij 24 uur de uitdaging aan op de Gaisberg in Kirchberg. Zijn doel is hier om in 24 uur tijd zoveel mogelijk hoogtemeters af te leggen op de toerski’s.

De keus voor deze berg is niet toevallig. Harald woont in Kirchberg, de omstandigheden zijn er volgens hem ideaal én hij traint zeer regelmatig op de Gaisberg. Vertrouwd terrein dus!

Met deze uitdaging wil Harald geld inzamelen. Dit zal hij doneren aan twee behoeftige families in Brixental. Voor deze uitdaging liet Harald zich inspireren door Kilian Jornet. Een groot berg- en wintersportliefhebber, die vorig jaar in 24 uur tijd meer dan 23000 hoogtemeters aflegde op zijn toerski’s.


Je kunt Haralds uitdaging volgen via zijn blog.


Hoofdfoto: sportograf.com via auffimuasi.at

(Visited 117 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.