Hoogste gondel van Europa

Door Saskia Smulders

De bouw van de hoogste 3s gondel van Europa nadert z’n voltooiing. Aan ’t einde van de maand wordt de nieuwe gondel in Zermatt naar de Matterhorn geopend. De in aanbouw zijnde lift bevat 25 cabines waar per cabine 28 wintersporters in kunnen. De nieuwe lift brengt je naar een hoogte van 3883 meer hoogte.

De nieuwe gondel verbindt de “Trockener Steg” met de het bergstation Glacier Paradise op de Matterhorn. Er is een compleet nieuw bergstation uit de grond gestampt die uiteindelijk de basis vormt voor de 3,6 kilometer lange lift.

Matterhorn
Bergstation Trockener Steg | Credits: zermatt.ch
Matterhorn
Het nieuwe bergstation Trockener Steg vanuit de lucht bezien | Credits: Zermatt.ch

Investering 3s Matterhorn

De investering die gemoeid is met de bouw van de nieuwe 3s bahn naar de Matterhorn bedraagt bijna 50 miljoen euro. De bouw van de lift was een behoorlijke uitdaging voor de bouwers vanwege de steile berghellingen. De lift is in hoog tempo gebouwd om te kunnen profiteren van de betere weersomstandigheden tijdens de zomer, lente en herfst. Er is uiteindelijk zo’n 200 dagen gebouwd aan de nieuwe gondel.

De nieuwe lift krijgt een capaciteit van zo’n 2.000 mensen per uur.

Ferrari en Maserati

De gondel wordt voorzien van de laatste technologie. De ontwerper ervan is bekend van andere, ietwat decadente, ontwerpen van auto’s zoals Maserati en Ferrari. De gondel zelf wordt gebouwd door Leitner.

Benieuwd hoe de situatie op de Matterhorn nu is? Je kunt de bouw van het nieuwe bergstation en dalstation live volgen via de webcam.

Lees ook:

(Visited 545 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.