Wie wil er een oude skilift?

Door: Pauline van der Waal

Gedurende de laatste 49 jaar heeft de tweepersoonsstoeltjeslift Brüggerhorn in Arosa (Zwitserland) meer dan tien miljoen gasten naar boven gebracht. Het wordt alleen zo langzamerhand wel een erg oud beestje, dus is het tijd om met pensioen te gaan.

Foto: Arosa Bergbahnen
Niet meer de nieuwste… Foto: Arosa Bergbahnen

Laatste ritje op zondag 7 april 2019

Komende zomer wordt het tweepersoonsliftje vervangen door een modernere en veel snellere zespersoonslift. Voor skiërs natuurlijk goed nieuws, want dat betekent nooit meer in de rij en hopelijk ook geen akkefietjes meer zoals in 2016. Toen zorgde een flinke storm ervoor dat dat lift gedurende 11 dagen stil kwam te staan.
Maar dit alles natuurlijk niet zonder een nostalgisch afscheidsritje aan het einde van het seizoen 2018-2019.

Foto: Arosa Bergbahnen
Foto: Arosa Bergbahnen

Bieden op de allerlaatste rit

Voor de échte liefhebber is er een veiling bedacht. De hoogste bieder mag het allerallerallerlaatste rondje maken. En dan komt het mooiste eigenlijk nog. Als aandenken aan deze bijzondere lift mag je het tweepersoonsbankje waarop je het laatste ritje hebt gemaakt mee naar huis nemen! Je kunt overigens eerst de après-ski nog in, want je mag het stoeltje ook later op komen halen en hoeft ‘m dus niet op je nek mee te nemen.
Heb je er geen plaats voor? Ook geen probleem. In dat geval komt er een bordje met jouw naam op het stoeltje en wordt deze op een mooi plekje in het skigebied neergezet, zodat je regelmatig een bezoekje kunt brengen en van het uitzicht kunt genieten vanaf jouw bankje. Hoe gaaf is dat?!

Meer informatie of direct bieden? Dat kan hier.

Foto: Arosa Bergbahnen
Foto: Arosa Bergbahnen

.

(Visited 542 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer