Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Op de wegen van en naar Madrid zitten honderden mensen vast in een tientallen kilometers lange file door hevige sneeuwval. Het leger schiet nu te hulp om mensen uit auto’s te halen.

Automobilisten zitten soms al tien uur lang opgesloten in hun auto

Volgens Spaanse media zijn de problemen op de verschillende wegen rond de Spaanse hoofdstad voorlopig nog niet voorbij. Op de snelweg A-6 zijn zo’n 1400 auto’s ingesneeuwd. Automobilisten zitten soms al tien uur lang opgesloten in hun auto, terwijl de hulpdiensten ze niet kunnen bereiken. Delen van de A-6 zijn afgesloten en ook andere wegen zijn deels dicht. De overheid raadt mensen aan vooral niet met de auto te reizen.

Gestrande automobilisten die wel konden worden bevrijd, zijn opgevangen in sporthallen in de regio. Het gaat om meer dan 2500 mensen.

Het wordt alleen maar erger

Naar verwachting worden de problemen vandaag alleen maar erger. De kerstvakantie duurt in Spanje traditioneel tot het Driekoningenfeest, dat gisteren was. En dus keren veel inwoners van Madrid dit weekend terug naar hun huis.

bron: nos.nl | credits hoofdfoto: @Gserrano_DGT


Lees hier meer over sneeuw, weer en verkeer in de winter


(Visited 452 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer