Er was lang onduidelijkheid over, maar nu is de kogel dan toch door de kerk. Oostenrijk gaat werken met de Holiday Ninja Pass voor kinderen van 12-15 jaar. Kinderen die naar Oostenrijk reizen, kunnen zo toch testen om zo gebruik te kunnen maken van skiliften, horeca en openbaar vervoer. En dit is vooral goed nieuws voor de kinderen die net voor, of in de vakantie 12 jaar worden!

Kinderen 12-15 jaar Oostenrijk

Goed nieuws voor kinderen in deze leeftijdsklasse die nog niet gevaccineerd zijn, of juist voor kinderen die net voor, of in de vakantie 12 jaar oud worden. Iedereen die na 31 augustus 2006 is geboren en niet gevaccineerd of hersteld is, kan door te testen toch op vakantie in Oostenrijk. De benodigde testen zijn gratis, aldus het Oostenrijks Toerismebureau. Hiermee kunnen ze de Holiday Ninja Pass verkrijgen, die geldig is binnen de 2G regels in Oostenrijk. Ofwel, kinderen in deze leeftijdsklasse kunnen met testen ook deelnemen aan de skipret. De Ninja Pass bestond al, maar was alleen beschikbaar voor de Oostenrijkse schoolkinderen. Vanaf nu is deze ook geldig voor toeristen. 

Om de Ninja Pass te krijgen, moeten kinderen in de eerste 5 dagen van hun vakantie 3 testen doen. De Holiday-Ninja-Pass is namelijk alleen geldig bij drie negatieve testen in de eerste vijf dagen van de vakantie, waarvan er twee PCR-testen moeten zijn. (Alleen in geval van onvoldoende testcapaciteit of in geval van een te laat testresultaat, volstaat een antigeentest. Dit moet je echter wel kunnen bewijzen).

Bij een negatief testresultaat gelden de testen als 2G bewijs en hoeft er op dag 6 en 7 niet meer getest worden. De PCR testen zijn 72 uur geldig, een antigeentest 48 uur. Naast de Ninja Pass als 2G bewijs moet je ook altijd nog de officiële negatieve testresultaten kunnen tonen. De start van de Holiday Ninja Pass hoeft niet samen te vallen met de vakantieweek. Twee cycli van 7 dagen kunnen nodig zijn voor één vakantieweek.

Hier vraag je de pas aan en vind je meer informatie: Holiday-Ninja-Pass.

2G vanaf 16 jaar

Iedereen vanaf 16 jaar moet wel voldoen aan de 2G-eis (gevaccineerd of hersteld). Ook gelden hierbij de regels omtrent de geldigheid van de vaccinaties. Janssen is hierbij niet meer geldig vanaf 3 januari. Voor de andere vaccinaties geldt dat je 2e prik niet langer dan 270 dagen geleden is. Hier lees je de veelgestelde vragen over de coronaregels in Oostenrijk.

Kinderen tot 12 jaar

Kinderen tot 12 jaar kunnen overal naar binnen zonder coronabewijs. Zij hoeven dus niet te testen, behalve in Wenen. Daar geldt een testverplichting voor iedereen ouder dan 6 jaar.

Bronnen: De Telegraaf, Holiday Ninja Pass | Hoofdfoto: Saskia Smulders


Ook lezen:

(Visited 1.954 times, 11 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën