Hoeveel calorieën verbrand ik nu eigenlijk met skiën?

Door: Snowrepublic redactie

Dat skiën leuk is en dat je lekker sportief bezig bent is geen nieuws voor ons. Waar we wél naar benieuwd zijn is, hoeveel calorieën je nu eigenlijk verbrand? Feit is dat je op grote hoogte meer energie verbruikt dan normaal gesproken. Dat is ook de reden waarom wielrenners op hoogtestage gaan, want als je op hoogte goed presteert kun je beneden nog véél meer aan. Maar hoe zit het nu tijdens het skiën? Je glijdt namelijk veel en daar stijgt je hartslag niet veel van. Het is daarom minder intensief dan hardlopen of fietsen.

450 calorieën per uur

Een skiër of snowboarder met een gewicht van tachtig kilo verbrandt gemiddeld zo’n 450 calorieën per uur. Sta je vier uur per dag op de ski’s dan zijn dat er dus 1800 in totaal. Mooi toch? Maar wat blijkt is dat wij ook veel vette kost eten zoals bratworst, pasta bolognese met lekker veel kaas erover en niet te vergeten het biertje tijdens de après-ski!

Wat denk je van een heerlijke warme chocolademelk met slagroom?

Even een paar voorbeelden uit de praktijk..

Het hoort er natuurlijk ook gewoon bij lekker eten en drinken tijdens het skiën. Wat denk je van een heerlijke warme chocomelk met slagroom: 320 kcal. Of een glas glühwein: 260 kcal. Of deze, kaasfondue: 1800 kcal of dat biertje van 150 kcal. Een bord spaghetti bolognese met kaas: 750 kcal. Allemaal helemaal niet erg om tijdens je vakantie te eten, maar zo zie je maar dat je verbrande calorieën al weer heel snel worden gecompenseerd.

Kaiserschmarrn

Nu hebben we gelijk het antwoord op de vraag waarom we nooit echt afvallen tijdens de wintersport….maar heerlijk toch en ik zou zeggen, bestel nog maar een portie Kaiserschmarrn!


We hebben trouwens een lekker recept voor je om zelf eens Kaiserschmarrn te bereiden, klik hier.


(Visited 7.273 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.