Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Een update over de wegen in Duitsland en Oostenrijk

Door: Karin Nijhof

Met lichte zenuwen stapten Snowrepublic Redacteuren Ilse en Karin in de auto naar het nieuwe resort van Landal Greenparks Maria Alm. De afgelopen twee weken heeft moeder natuur haar best gedaan en daarbij het Oostenrijkse landschap omgetoverd tot winterwonderland. Dankzij tips van reporter Saskia zijn zij goed voorbereid op reis gegaan. Lees hier de tips voor als je binnenkort op wintersport gaat! Een dag eerder dan gepland, met sneeuwschep, waxinelichtjes en een dekentje vertrokken de reporters naar Oostenrijk. Via Neurenberg en München reisden ze verder richtig Zell am See, Mayrhofen en Saalfelden naar Maria Alm (Hochkönig). Een update over hun reis, de weersomstandigheden en de bereikbaarheid van het gebied lees je hier.

Oostenrijk
Schone wegen in Oostenrijk (Walchsee). Foto Karin Nijhof

File rijden vanaf München tot aan de Oostenrijkse grens

Wie regelmatig onze website bezoekt, weet dat er de afgelopen dagen ook erg veel sneeuw in de deelstaat Beieren is gevallen. Rondom München lag er dan ook een dik pak sneeuw maar de wegen waren wel schoon! Omdat er wel een aantal wegen waren afgesloten moest veel verkeer dezelfde weg pakken. Vanaf München zorgde dit voor files en langzaam rijdend verkeer tot aan de Oostenrijkse grens. Vanaf de grens veranderde het landschap al snel.

Meters hoge sneeuw karakteriseerden het winterse landschap. Op een aantal daken waren inwoners volop bezig de sneeuw te ruimen om instorten te voorkomen. Het was echter rustig reisweer. Her en der een sneeuwbui maar de extreme sneeuwval bleef vandaag uit. Het feit klopt dat de Oostenrijkers goed kunnen dealen met sneeuw, want de wegen waren goed onderhouden en sneeuwvrij. De sneeuwkettingen konden in de koffer blijven tot aan onze eindbestemming.

Oostenrijk
Meer sneeuw op de wegen dan dit zagen we niet, dit is bij Kössen. Foto Karin Nijhof
Oostenrijk
Oostenrijkers houden de wegen goed schoon. Foto Karin Nijhof

Conclusie

De komende twee dagen wordt er veel sneeuw verwacht in Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Het blijft oppassen geblazen maar laat je niet afschrikken door het weer. Neem voorzorgsmaatregelen en blijf onze site goed in de gaten houden voor de meest recente updates. Deze week zullen wij regelmatig foto’s plaatsen vanuit het skigebied van Hochkönig dat onderdeel van Ski amadé is.

Oostenrijk
Mooi uitzicht over Maria Alm vanuit het Landal Resort. Foto Karin Nijhof

WIL JE MEER WETEN OVER HET NIEUWE LANDAL RESORT MARIA ALM? 

LEES DAN DIT ARTIKEL


(Visited 2.283 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer