We schreven al eerder over de mogelijkheden om met het vliegtuig naar je wintersportbestemming te gaan. Met het grote aantal vluchten dat in de winter dagelijks richting Oostenrijk vertrekt wordt deze optie steeds aantrekkelijker. Zeker wanneer je maar een paar dagen wilt gaan. Je ontwijkt de files en een paar uur na vertrek sta je al lekker op de piste. Het meenemen van je spullen en de kosten hiervan hebben we onlangs voor je op een rijtje gezet. 

Maar hoe kom je nu vanaf het vliegveld in Oostenrijk bij je wintersportbestemming? Een taxi is een prima deur tot deur oplossing, maar wel erg prijzig. Datzelfde geldt voor het huren van een auto.
Vriendelijker voor je budget is het om met de trein te gaan. En laat Oostenrijk nu over een prima spoorstelsel beschikken waarover heel veel comfortabele treinen rijden.

Scotty app
Scotty app
De treinen rijden met grote regelmaat

Via de app ‘ÖBB Scotty’ kun je je reis supermakkelijk en snel regelen. Je kunt je reis plannen en je vindt er de real- time reis- en vertrektijden. Er staat duidelijk aangegeven welk spoor je moet hebben en waar je moet overstappen. Ook de kaartjes kun je direct via de app bestellen. Eventuele vertragingen vind je ook terug in de planner.
Wij gingen van Innsbruck Airport naar Westendorf. Een enkeltje kost ongeveer €14,- per persoon.
De reis duurt ongeveer een uur, met ten hoogste één overstap. Er vertrekken meerdere treinen per uur, dus lang hoef je over het algemeen ook niet te wachten.

Een uurtje ontspannen in de trein zitten, genieten van het uitzicht én niet veel later al op de piste staan om van dit soort uitzichten te genieten. Ideaal toch?

Genieten van de sneeuw
Een paar uur na vertrek kun je van de sneeuw genieten!

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer