Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

We schreven al eerder over de mogelijkheden om met het vliegtuig naar je wintersportbestemming te gaan. Met het grote aantal vluchten dat in de winter dagelijks richting Oostenrijk vertrekt wordt deze optie steeds aantrekkelijker. Zeker wanneer je maar een paar dagen wilt gaan. Je ontwijkt de files en een paar uur na vertrek sta je al lekker op de piste. Het meenemen van je spullen en de kosten hiervan hebben we onlangs voor je op een rijtje gezet. 

Maar hoe kom je nu vanaf het vliegveld in Oostenrijk bij je wintersportbestemming? Een taxi is een prima deur tot deur oplossing, maar wel erg prijzig. Datzelfde geldt voor het huren van een auto.
Vriendelijker voor je budget is het om met de trein te gaan. En laat Oostenrijk nu over een prima spoorstelsel beschikken waarover heel veel comfortabele treinen rijden.

Scotty app
Scotty app
De treinen rijden met grote regelmaat

Via de app ‘ÖBB Scotty’ kun je je reis supermakkelijk en snel regelen. Je kunt je reis plannen en je vindt er de real- time reis- en vertrektijden. Er staat duidelijk aangegeven welk spoor je moet hebben en waar je moet overstappen. Ook de kaartjes kun je direct via de app bestellen. Eventuele vertragingen vind je ook terug in de planner.
Wij gingen van Innsbruck Airport naar Westendorf. Een enkeltje kost ongeveer €14,- per persoon.
De reis duurt ongeveer een uur, met ten hoogste één overstap. Er vertrekken meerdere treinen per uur, dus lang hoef je over het algemeen ook niet te wachten.

Een uurtje ontspannen in de trein zitten, genieten van het uitzicht én niet veel later al op de piste staan om van dit soort uitzichten te genieten. Ideaal toch?

Genieten van de sneeuw
Een paar uur na vertrek kun je van de sneeuw genieten!
(Visited 355 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer