We schreven al eerder over de mogelijkheden om met het vliegtuig naar je wintersportbestemming te gaan. Met het grote aantal vluchten dat in de winter dagelijks richting Oostenrijk vertrekt wordt deze optie steeds aantrekkelijker. Zeker wanneer je maar een paar dagen wilt gaan. Je ontwijkt de files en een paar uur na vertrek sta je al lekker op de piste. Het meenemen van je spullen en de kosten hiervan hebben we onlangs voor je op een rijtje gezet. 

Maar hoe kom je nu vanaf het vliegveld in Oostenrijk bij je wintersportbestemming? Een taxi is een prima deur tot deur oplossing, maar wel erg prijzig. Datzelfde geldt voor het huren van een auto.
Vriendelijker voor je budget is het om met de trein te gaan. En laat Oostenrijk nu over een prima spoorstelsel beschikken waarover heel veel comfortabele treinen rijden.

Scotty app
Scotty app
De treinen rijden met grote regelmaat

Via de app ‘ÖBB Scotty’ kun je je reis supermakkelijk en snel regelen. Je kunt je reis plannen en je vindt er de real- time reis- en vertrektijden. Er staat duidelijk aangegeven welk spoor je moet hebben en waar je moet overstappen. Ook de kaartjes kun je direct via de app bestellen. Eventuele vertragingen vind je ook terug in de planner.
Wij gingen van Innsbruck Airport naar Westendorf. Een enkeltje kost ongeveer €14,- per persoon.
De reis duurt ongeveer een uur, met ten hoogste één overstap. Er vertrekken meerdere treinen per uur, dus lang hoef je over het algemeen ook niet te wachten.

Een uurtje ontspannen in de trein zitten, genieten van het uitzicht én niet veel later al op de piste staan om van dit soort uitzichten te genieten. Ideaal toch?

Genieten van de sneeuw
Een paar uur na vertrek kun je van de sneeuw genieten!

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer