Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

We schreven al eerder over de mogelijkheden om met het vliegtuig naar je wintersportbestemming te gaan. Met het grote aantal vluchten dat in de winter dagelijks richting Oostenrijk vertrekt wordt deze optie steeds aantrekkelijker. Zeker wanneer je maar een paar dagen wilt gaan. Je ontwijkt de files en een paar uur na vertrek sta je al lekker op de piste. Het meenemen van je spullen en de kosten hiervan hebben we onlangs voor je op een rijtje gezet. 

Maar hoe kom je nu vanaf het vliegveld in Oostenrijk bij je wintersportbestemming? Een taxi is een prima deur tot deur oplossing, maar wel erg prijzig. Datzelfde geldt voor het huren van een auto.
Vriendelijker voor je budget is het om met de trein te gaan. En laat Oostenrijk nu over een prima spoorstelsel beschikken waarover heel veel comfortabele treinen rijden. 

Scotty app
Scotty app
De treinen rijden met grote regelmaat

Via de app ‘ÖBB Scotty’ kun je je reis supermakkelijk en snel regelen. Je kunt je reis plannen en je vindt er de real- time reis- en vertrektijden. Er staat duidelijk aangegeven welk spoor je moet hebben en waar je moet overstappen. Ook de kaartjes kun je direct via de app bestellen. Eventuele vertragingen vind je ook terug in de planner.
Wij gingen van Innsbruck Airport naar Westendorf. Een enkeltje kost ongeveer €14,- per persoon.
De reis duurt ongeveer een uur, met ten hoogste één overstap. Er vertrekken meerdere treinen per uur, dus lang hoef je over het algemeen ook niet te wachten.

Een uurtje ontspannen in de trein zitten, genieten van het uitzicht én niet veel later al op de piste staan om van dit soort uitzichten te genieten. Ideaal toch?

Genieten van de sneeuw
Een paar uur na vertrek kun je van de sneeuw genieten!
(Visited 340 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer