Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Hoe is de après-ski in Westendorf? Onze top 5

Door: Saskia Smulders

Westendorf is van oudsher een favoriete bestemming van Nederlandse wintersporters. De plaats behoort tot het skigebied Skiwelt Wilder Kaiser Brixental. Je kunt er niet alleen fantastisch skiën, maar ook heel goed een biertje drinken. Onze top 5 waar je dit het beste kunt doen.  

#1 Gerry’s Inn

Dit is van één van de populairste après-ski bestemmingen in Westendorf onder Nederlanders. Je vindt er dan ook veel landgenoten alsook de muziek die overwegend Nederlandstalig is. Er treden vaak live DJ’s of artiesten op. Het kán er druk en lawaaierig zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Wil je kunnen meezingen met de meest actuele Nederlandstalige après-ski hits, klik dan hier.

Après-ski in Gerry’s Inn in Westendorf | Foto: Gerrysinn.com

De Gerry’s Inn vindt je onderaan de piste en bij mooi weer kun je goed op het buitenterras zitten. Van 16 tot 23 maart kun je natuurlijk ook terecht in de Gerry’s Inn voor de speciale feestweek voor Nederlanders. 

Adres: Schulgasse 6363 Westendorf

#2 Karat Bar

Ook in de Karat Bar kun je prima terecht voor een gezellige après-ski tijd. Ook hier tref je veel Nederlanders aan. Ook het personeel is vrijwel geheel Nederlands, dus dat maakt het bestellen van een biertje lekker makkelijk. Deze tent is wat kleiner van stuk, maar daarom niet minder gezellig. Ook hier treden regelmatig Nederlandse artiesten en DJ’s op. In de Karat Bar kun je tot 1 uur ’s nachts terecht.

De Karat Bar in Westendorf | Foto: kitzbuehler-alpen.com

Adres: Dorfplatz 2 6363 Westendorf

#3 Moskito

In dit rijtje mag Moskito niet ontbreken. Daar kun je -zelfs in het laagseizoen- terecht voor een gezellig feestje. Ook hier tref je voornamelijk Nederlandstalige après-ski muziek aan. Feest DJ Maarten is hier zo’n beetje de huisDJ en post veel filmpjes op YouTube over het feestje in de Moskito.

Adres: Dorfstrasse 24 6363 Westendorf

#4 Bruchstall

De Bruchstall is voor velen het uitrustpunt onderaan de dalafdaling en wordt ook veelvuldig bezocht door skileraren. Veel wintersporters gaan hiervandaan naar één van de eerder genoemde après-ski tenten. Iedere dinsdag kun je hier terecht voor een echte “Tiroler Hüttenabend” waarbij je getrakteerd wordt op Tiroler live muziek en spare ribs. 

Gezelligheid in Bruchstall Westendorf | Foto: Bruchstall.at

Adres: Nachtsöllberg 1 6363 Westendorf 

#5 Schirmbar Free Rider

Natuurlijk ontbreekt ook in Westendorf een heuse Schirmbar niet. Deze bar is wat meer een mix van Oostenrijkers en Nederlanders en je kunt er vaker Duitstalige après-ski hits horen. 

De Schirmbar in Westendorf | Foto: Skiwelt

Adres: naast de parkeerplaats van de Alpenrosenbahn

Lees ook:

LEES HIER ALLES OVER APRÈS-SKI

(Visited 7.168 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer