Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Hoe is de après-ski in Sölden? Onze top 5

Door: Saskia Smulders

Sölden is een populaire wintersportbestemming. Niet alleen voor de mooie pistes en de gletsjer, maar ook vanwege de après-ski. Op dat vlak vindt je er voor elk wat wils: van Schirmbar tot stappen tot diep in de nacht. Onze top 5. 

#1 Schirmbar

De meeste après-ski tenten liggen in de buurt van de Giggijoch, maar als je elders in het dorp verblijft hoeft dat geen probleem te zijn. Of met de benenwagen, of pak voor een paar euro een taxi.

Onze nummer 1 in Sölden is de Schirmbar. Ieder zichzelf respecterend wintersportdorp heeft natuurlijk een paraplubar. In Sölden is dat de Schirmbar. Toegegeven: wél vaak druk, maar het is dan ook altijd feest. Onder aanvoering van de bekende DJ Bomba worden er veel Duitstalige après-ski nummers gedraaid. Tegen achten is het gedaan en kun je lekker naar huis om te douchen. Of niet natuurlijk.

De Schirmbar vindt je hier: Dorfstraße 58, 6450 Sölden

Top 5 après-ski Sölden
De Schirmbar in Sölden | Foto: www.apresskisoelden.at/schirmbar

Onze tip: zorg dat je op tijd binnen bent als je aan een tafeltje wilt zitten.

#2 Almrausch

De Almrausch is onder Nederlandse wintersporters ook een fenomeen in Sölden. Daarom kan het ook hier vaak druk zijn. Maar dat is eigenlijk wel logisch, want het is er altijd feest. Qua muziek is het een mengelmoes van Nederlandstalige en Duitstalige après-ski muziek. De meeste wintersporters gaan eerst naar de Schirmbar en vervolgens naar de Almrausch. Je kunt hier tot na middernacht terecht. Ook hier zorgt een DJ voor de sfeer.

Top 5 après-ski Sölden
Gezelligheid in de Almrausch | Foto: www.apresskisoelden.at/almrausch

Je vindt de Almrausch middenin het centrum. Zoek naar een houten deur en er gaat een (après-ski) wereld voor je open. Je vindt de Almrausch op de Dorfstraße 58.

#3 Mogul

De Mogul biedt je zowel après-ski, als ook een nachtclub. In één moeite door dus. Après-ski is een feestje in de Mogul. Behalve de bekende -vooral Nederlandstalige – après-ski nummers soms ook wat ander genre. Ook wel lekker voor de afwisseling. In het midden staat een grote bar waaromheen je kunt staan. Naar verluidt is dit een goed alternatief als het te druk is in de Schirmbar of Almrausch. Dagelijks geopend van 3 tot 3!

Top 5 après-ski Sölden
Mogul | Foto: oetztal.at

#4 KuckKuck

Als je de laatste afdaling van de dag maakt komt, kom je onderaan de Giggijochbahn uit. Daar zit de KuckKuck. Je kunt er voor een drankje terecht op het terras waar je met de heaters de dag nog even kunt doornemen. Rond een uurtje of acht gaat het terras dicht en gaat het feest binnen verder.

Tip van ons: neem de speciale “Kuckkucks eieren”. Je krijgt dan een shotje in een eierschaal

Top 5 après-ski Sölden
De KuckKuck in Sölden | Foto: zumkuckkuck.at
De KuckKuck in Sölden | Foto: zumkuckkuck.at

#5 Marco’s Treff

Ben je al die Nederlanders en Nederlandstalige après-ski beu? Dan is de Marco’s Treff echt iets voor jou. Ook een prima alternatief voor de eerder genoemde -vaak drukke- après-ski tenten. Ze draaien er veel Duitstalige nummers en het is er net zo gezellig. Er is ook een terras en je kunt er wat eten. Ze zijn al vanaf 10 uur open. Je vindt de Marco’s Treff op de Dorfstrasse 80.

Top 5 après-ski tenten
Marco’s Treff | Foto: marcos-treff.at

Lees ook:


WIJ ZIJN ERBIJ: ELECTRIC MOUNTAIN FESTIVAL IN SÖLDEN!


(Visited 4.022 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer