Hoe is de après-ski in Serfaus Fiss Ladis? Dit is onze top 5.

Door Saskia Smulders

Serfaus. Mijn meest favoriete Oostenrijkse wintersportgebied. Tezamen natuurlijk met Fiss en Ladis vormt Serfaus een groot gebied. Maar je kunt er niet alleen fantastisch skiën en ook in de zomer kun je hier geweldige outdooravonturen beleven én je kunt hier in dit Tiroolse dorp ook erg leuk après-skiën. Onze – of eigenlijk mijn persoonlijke – top 5 après-ski bars van Serfaus Fiss Ladis lees je hieronder. Heb jij nog aanvullingen? 

#1 George (Serfaus)

George Pub is de après-ski bar in het centrum van Serfaus en wordt gerund door……inderdaad: George. Al vele jaren staat hij garant voor een prima sfeer die hij samen met z’n vrouw en dochter en zoon creëert. De bar is niet groot, en daardoor intiem. Je vindt er met name Nederlanders en een verdwaalde Duitser of Oostenrijker. De muziek is een mix van Nederlandstalige en Duitstalige après-ski nummers. Meer heb je niet nodig, toch? Voor mij is een bezoek aan George Pub altijd weer een jaarlijks hoogtepunt. Je kunt altijd de leukste foto’s bekijken op de Facebookpagina van George Pub.

après-ski George Serfaus
George Bar, Serfaus | Foto: Saskia Smulders

#2 Patschi (Serfaus)

De Patschi is waarschijnlijk de bekendste après-ski bar van het gebied, maar daardoor vaak erg druk. Je hebt er een buitengedeelte waar je kunt zitten, bier drinken, kletsen en wat eten en een binnengedeelte waar het feest al snel losbarst. Je vindt er over het algemeen wat jonger publiek dan in de George. De Patschi bevindt zich vlakbij de liften van Serfaus. Je kunt je helemaal uitleven, want de Patschi gaat pas om 04.00 uur dicht. Hier vind je een mix van alle nationaliteiten.

Patschi, Serfaus. Credits: patschi.at

#3 Hexenalm (Fiss)

De Hexenalm is de bekendste après-ski tent van Fiss en erg populair. De Hexenalm ligt meteen onderaan de piste van de “Schönjoch” Je kunt er ook heerlijk eten, bijvoorbeeld op het terras buiten, onder de grote parasol. Je kunt er vanaf een uurtje of drie in de middag terecht, tot een uur of 19 uur. Heb je kinderen bij je? Laat je door hen niet weerhouden, want naast de Hexenalm zijn er allerlei speeltoestellen waar zij zich kunnen uitleven. Hierdoor hebben de ouders hun handen vrij om zich een paar uur lekker ongestoord over te geven aan de Oostenrijkse gezelligheid.

#4 Geigaloch (Ladis)

Het kleinere Ladis heeft maar één après-ski bar: de Geigaloch. Maar zit je in Ladis dan is dit wel de beste tent :-). Behalve veel gezelligheid en bier heb je  ook de mogelijkheid om “Riesen Schnitzel” te bestellen. Jammie, bij de gedachte alleen al loopt het water in mijn mond. Ga je mee naar Ladis?

Gaigaloch Ladis
De Geigaloch in Ladis

De Hackl’s Kaller in Fiss was ooit een gevangenis

#5 Hackl’s Kaller (Fiss)

Ben je klaar in de Hexenalm, zak dan verder af in de Hackl’s Kaller om tot de late uurtjes de voetjes van de vloer te doen. In het hoogseizoen vind je er ook regelmatig strippers. De Hackl’s Kaller ligt in het centrum van Fiss. Het gebouw kent trouwens een rijke geschiedenis, want het was ooit een gevangenis.


Meer lezen over après-ski? Klik dan hier


Lees ook:

(Visited 18.954 times, 21 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën