Hoe is de après-ski in Serfaus Fiss Ladis? Dit is onze top 5.

Serfaus. Mijn meest favoriete Oostenrijkse wintersportgebied. Tezamen natuurlijk met Fiss en Ladis vormt Serfaus een groot gebied. Maar je kunt er niet alleen fantastisch skiën en ook in de zomer kun je hier geweldige outdooravonturen beleven én je kunt hier in dit Tiroolse dorp ook erg leuk après-skiën. Onze – of eigenlijk mijn persoonlijke – top 5 après-ski bars van Serfaus Fiss Ladis lees je hieronder. Heb jij nog aanvullingen?

#1 George (Serfaus)

George Pub is de après-ski bar in het centrum van Serfaus en wordt gerund door……inderdaad: George. Al vele jaren staat hij garant voor een prima sfeer die hij samen met z’n vrouw en dochter en zoon creëert. De bar is niet groot, en daardoor intiem. Je vindt er met name Nederlanders en een verdwaalde Duitser of Oostenrijker. De muziek is een mix van Nederlandstalige en Duitstalige après-ski nummers. Meer heb je niet nodig, toch? Voor mij is een bezoek aan George Pub altijd weer een jaarlijks hoogtepunt. Je kunt altijd de leukste foto’s bekijken op de Facebookpagina van George Pub.

#2 Patschi (Serfaus)

De Patschi is waarschijnlijk de bekendste après-ski bar van het gebied, maar daardoor vaak erg druk. Je hebt er een buitengedeelte waar je kunt zitten, bier drinken, kletsen en wat eten en een binnengedeelte waar het feest al snel losbarst. Je vindt er over het algemeen wat jonger publiek dan in de George. De Patschi bevindt zich vlakbij de liften van Serfaus. Je kunt je helemaal uitleven, want de Patschi gaat pas om 04.00 uur dicht. Hier vind je een mix van alle nationaliteiten.

#3 Hexenalm (Fiss)

De Hexenalm is de bekendste après-ski tent van Fiss en erg populair. De Hexenalm ligt meteen onderaan de piste van de “Schönjoch” Je kunt er ook heerlijk eten, bijvoorbeeld op het terras buiten, onder de grote parasol. Je kunt er vanaf een uurtje of drie in de middag terecht, tot een uur of 19 uur. Heb je kinderen bij je? Laat je door hen niet weerhouden, want naast de Hexenalm zijn er allerlei speeltoestellen waar zij zich kunnen uitleven. Hierdoor hebben de ouders hun handen vrij om zich een paar uur lekker ongestoord over te geven aan de Oostenrijkse gezelligheid.

#4 Geigaloch (Ladis)

Het kleinere Ladis heeft maar één après-ski bar: de Geigaloch. Maar zit je in Ladis dan is dit wel de beste tent :-). Behalve veel gezelligheid en bier heb je  ook de mogelijkheid om “Riesen Schnitzel” te bestellen. Jammie, bij de gedachte alleen al loopt het water in mijn mond. Ga je mee naar Ladis?

De Hackl’s Kaller in Fiss was ooit een gevangenis

#5 Hackl’s Kaller (Fiss)

Ben je klaar in de Hexenalm, zak dan verder af in de Hackl’s Kaller om tot de late uurtjes de voetjes van de vloer te doen. In het hoogseizoen vind je er ook regelmatig strippers. De Hackl’s Kaller ligt in het centrum van Fiss. Het gebouw kent trouwens een rijke geschiedenis, want het was ooit een gevangenis.

Meer lezen over après-ski? Klik dan hier

Alle foto’s: Saskia Smulders, tenzij anders vermeld

Lees ook:

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer