Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Hoe is de après-ski in Sankt Anton? Onze top 5

Door: Saskia Smulders

In onze serie “Hoe is de après-ski in….” is het ditmaal de beurt aan Sankt Anton am Arlberg. Logisch, want de après-ski in Sankt Anton mag legendarisch worden genoemd en mag natuurlijk niet missen in dit rijtje. Hoe is de après-ski in Sankt Anton? 

#1 Mooserwirt

De onbetwiste nummer 1 après-ski tent van Sankt Anton: de Mooserwirt. Naar verluidt wordt hier hier het meeste bier gedronken van alle après-ski tenten in Oostenrijk. Of het waar is weet ik niet. Wat wél waar is, dat je na de bruisende après-ski in de Mooserwirt nog een stukje naar beneden moet skiën. En dat levert vaak hilarische taferelen op….Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

In het hoogseizoen kan ’t er erg druk zijn, dus wees er vroeg bij. Ben je wat later dan loop je de kans er niet meer bij te passen (zeker als ’t mooi weer is) en je dus een plekje moet zoeken op de naastgelegen heuvel. Het eten schijnt er trouwens ook erg goed te zijn.

après-ski
The place to be: Mooserwirt. Foto: snowrepublic.nl

De Mooserwirt vind je hier: Unterer Mooserweg 2, 6580 St. Anton am Arlberg, Oostenrijk

#2 Krazy Kanguruh

après-ski Sankt Anton

Een mooi alternatief voor après-ski in de Mooserwirt is de Krazy Kanguruh. Hier kun je -al sinds 1965- óók terecht voor een dampende après-ski, maar ligt de gemiddelde leeftijd een stukje lager. Ze hebben er een mooi terras waar je lekker kunt genieten van de zon, maar waar het vaak vol staat met après skiënde wintersporters. De eigenaar is een oud wereldkampioen ski, dus hij weet wel hoe het werkt. Wat hij echter niet weet is hoe hij z’n website moet updaten, want het meest recente bericht dateert van 3 december 2016. In de Krazy Kanguruh vind je trouwens een aardige mix van nationaliteiten en wat minder de overbekende après-ski hits.

Krazy Kanguruh
Genoeg bier in de Krazy Kanguruh in Sankt Anton

De Krazy Kangaruh vind je hier: Mooserweg 19 6580 St. Anton am Arlberg

#3 Basecamp

Een onontdekt après-ski pareltje in Sankt Anton, gelegen onderaan de Gampenbahn waar je ook nog eens heerlijk kunt eten. De muziek is een mix van hippe en hedendaagse muziek. Als je geluk hebt wordt er live sax gespeeld door Alex di Rocco en zorgen andere DJ’s voor de sfeer. Neem wél je portemonnee mee, want die heb je zeker nodig…

apres ski basecamp sankt anton
Après-ski in de Basecamp, Sankt Anton am Arlberg

Basecamp vind je hier: Kandaharweg 13, 6580 St. Anton am Arlberg, Oostenrijk

#4 Heustadl

Ben je op zoek naar de traditionele manier van après-skiën, dan ben je bij Heustadl aan ’t goede adres. Het feest vind hier plaats aan lange tafels, vaak buiten, onder het genot van bier. De muziek is veelal Duitstalig en er is vaak live muziek. De Heustadl is direct gelegen aan de piste (nummer 1) en het schijnt dat de seveersters er vriendelijk zijn. Ook hier geldt: neem wel je portemonnee mee, want ook hier zijn de prijzen op z’n Sankt Antons.

Sankt Anton
Heustadl in Sankt Anton. Foto: snowrepublic.nl

De Heustadl vind je hier: Dengertstraße 625 – Talabfahrt Nummer 1, 6580 St. Anton

#5 Sennhütte

De Sennhütte is vooral typisch Oostenrijk: houten, gezellig interieur. Je vindt de Sennhütte langs de dalafdaling net boven de Heustadl. Let goed op het grote bord aan de rechterkant, want de kans dat je er langs skiet is groot. De Sennhütte wordt vooral geprezen vanwege z’n uitzicht en ’t restaurant vanwege de specialiteit: Bauerngröstl. En voor wie gaat voor de ultieme oldskool hamburger die moet ook hier zijn.

Senn Hutte
Senn Hütte voor lunch en après-ski. Foto: snowrepublic.nl

De Sennhutte vind je hier: Dengertstraße, 6580 St. Anton am Arlberg, Oostenrijk


Lees hier ons reisverslag over Sankt Anton am Arlberg


Lees ook:

(Visited 10.928 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer