ADVERTENTIE
Karinthië


In onze serie “Hoe is de après-ski in….” is het ditmaal de beurt aan Sankt Anton am Arlberg. Logisch, want de après-ski in Sankt Anton mag legendarisch worden genoemd en mag natuurlijk niet missen in dit rijtje. Hoe is de après-ski in Sankt Anton?

#1 Mooserwirt

ADVERTENTIE


De onbetwiste nummer 1 après-ski tent van Sankt Anton: de Mooserwirt. Naar verluidt wordt hier hier het meeste bier gedronken van alle après-ski tenten in Oostenrijk. Of het waar is weet ik niet. Wat wél waar is, dat je na de bruisende après-ski in de Mooserwirt nog een stukje naar beneden moet skiën. En dat levert vaak hilarische taferelen op….Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

In het hoogseizoen kan ’t er erg druk zijn, dus wees er vroeg bij. Ben je wat later dan loop je de kans er niet meer bij te passen (zeker als ’t mooi weer is) en je dus een plekje moet zoeken op de naastgelegen heuvel.

Het eten schijnt er trouwens ook erg goed te zijn.

De Mooserwirt vind je hier: Unterer Mooserweg 2, 6580 St. Anton am Arlberg, Oostenrijk

#2 Krazy Kanguruh

après-ski Sankt AntonEen mooi alternatief voor après-ski in de Mooserwirt is de Krazy Kanguruh. Hier kun je -al sinds 1965- óók terecht voor een dampende après-ski, maar ligt de gemiddelde leeftijd een stukje lager. Ze hebben er een mooi terras waar je lekker kunt genieten van de zon, maar waar het vaak vol staat met après skiënde wintersporters. De eigenaar is een oud wereldkampioen ski, dus hij weet wel hoe het werkt. Wat hij echter niet weet is hoe hij z’n website moet updaten, want het meest recente bericht dateert van 3 december 2016. In de Krazy Kanguruh vind je trouwens een aardige mix van nationaliteiten en wat minder de overbekende après-ski hits.

apres ski sankt anton

De Krazy Kangaruh vind je hier: Mooserweg 19 6580 St. Anton am Arlberg

#3 Basecamp

Een onontdekt après-ski pareltje in Sankt Anton, gelegen onderaan de Gampenbahn waar je ook nog eens heerlijk kunt eten. De muziek is een mix van hippe en hedendaagse muziek. Als je geluk hebt wordt er live sax gespeeld door Alex di Rocco en zorgen andere DJ’s voor de sfeer. Neem wél je portemonnee mee, want die heb je zeker nodig…

apres ski basecamp sankt anton

Basecamp vind je hier: Kandaharweg 13, 6580 St. Anton am Arlberg, Oostenrijk

#4 Heustadl

Ben je op zoek naar de traditionele manier van après-skiën, dan ben je bij Heustadl aan ’t goede adres. Het feest vind hier plaats aan lange tafels, vaak buiten, onder het genot van bier. De muziek is veelal Duitstalig en er is vaak live muziek. De Heustadl is direct gelegen aan de piste (nummer 1) en het schijnt dat de seveersters er vriendelijk zijn. Ook hier geldt: neem wel je portemonnee mee, want ook hier zijn de prijzen op z’n Sankt Antons.

apres ski sankt anton

De Heustadl vind je hier: Dengertstraße 625 – Talabfahrt Nummer 1, 6580 St. Anton am Arlberg

#5 Sennhütte

De Sennhutte is vooral typisch Oostenrijk: houten, gezellig interieur. Je vindt de Sennhutte langs de dalafdaling net boven de Heustadl. Let goed op het grote bord aan de rechterkant, want de kans dat je er langs skiet is groot. De Sennhutte wordt vooral geprezen vanwege z’n uitzicht en ’t restaurant vanwege de specialiteit: Bauerngröstl. En voor wie gaat voor de ultieme oldskool hamburger die moet ook hier zijn.

De Sennhutte vind je hier: Dengertstraße, 6580 St. Anton am Arlberg, Oostenrijk

Lees ook:

Hoe is de après-ski in Kirchberg? Onze top 5

De 5 leukste après-ski hotspots buiten Europa

Dit worden dé après-ski hits van 2018


Lees hier ons reisverslag over Sankt Anton am Arlberg


 

ADVERTENTIE
Club Med

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here