In de serie “Hoe is de après-ski in….. Onze top 5” is het nu tijd voor Mayrhofen. We hebben de leukste après-ski accommodaties in dit gezellige wintersportdorp voor jou op een rijtje gezet. Want dat je goed kan après-skiën in Mayrhofen is zeker!

#1 Brück’n Stadl

Het was een afweging welke après-ski tent we op nummer 1 zouden zetten, maar als je houdt van massale après-ski dan kun je het beste naar #2. Hou je van iets rustigers, maar toch een super leuke, authentieke, après-ski sfeer wilt beleven dan is de Brück’n Stadl the place to be. Er treden regelmatig grote après-ski namen op zoals Almklausi en Ikke Hüftgold. Het publiek is hier over het algemeen wat ouder dan in de Ice Bar (#2)

#2 Ice Bar

De Ice Bar is wellicht dé bekendste plek van Mayrhofen. Je vindt de bar direct naast de Penkenbahn en is het middelpunt van de Nederlandstalige après-ski, compleet met alle Hollandse après-ski knallers. De mascotte van de Ice Bar, een ijsbeer, bevindt zich regelmatig onder het publiek. Het publiek is over het algemeen jong en studentikoos te noemen.

#3 Arena Club

Als je klaar bent met de Ice Bar kun je via hetzelfde gebouw naar een wat meer nachtclub-achtige setting: de Arena Club. Hier kun je tot diep in de nacht doorfeesten dankzij de DJ’s die je er elke avond vindt.

#4 Scotland Yard Pub

Klinkt Brits hè? Je vindt hier dan ook allerlei Engels uitziende probs zoals een dartbord en Guiness op de tap. Overigens is de naam niet geheel willekeurig gekozen, want tot in de medio jaren ’80 was het een politiebureau. Maar deze pub is ook populair onder de lokale bevolking van Mayrhofen en biedt nét even een iets andere sfeer en muziek dan de andere locaties. Vanaf 16.00 uur openen hier de deuren.

#5 Harakiri Bar

Deze bar is -natuurlijk- vernoemd naar de beroemde en beruchte, één van de steilste afdalingen van Oostenrijk. Je kunt er zelfs merchandise kopen waarmee je kunt laten zien dat je deze piste hebt bedwongen. Deze bar bevindt zich midden in het centrum, vlakbij de Penkenbahn. en barst vaak al snel uit z’n voegen van gezelligheid. Je kunt er tot 02.00 uur terecht.

Harakiri Bar Mayrhofen | Foto: Alex Hepp/Harakiri Bar

Hoofdfoto: Saskia Smulders (ter illustratie)

Lees ook:

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer