Kirchberg mag niet ontbreken in onze rubriek “Hoe is de après-ski in….”. Helaas heeft er zich de afgelopen jaren een kaalslag voorgedaan onder de après-ski tenten in Kirchberg. De Londener, toch altijd een begrip, was al eerder verdwenen. Maar nu zijn ook Der Tiroler, Boomerang en de Bokabar van het toneel verdwenen.

#1 Eisbar

Sinds 2005 is de Eisbar een toonaangevende apres-ski bar in Kirchberg, aldus henzelf. Maar de Eisbar is ook al jarenlang geliefd bij Nederlanders. Vandaar ook dat er tijdens het hoogseizoen er regelmatig Nederlandse artiesten zoals Wolter Kroes, Danny Froger, de Lawine Boys en Dries Roelvink op, op maandagen, dinsdagen, woensdagen en donderdagen. Wil je weten wie wanneer optreedt? Kijk dan in de agenda van de Eisbar. De muziek die je er hoort bevat voornamelijk Nederlandstalige feestmuziek en andere après-ski knallers. Zo rond vier uur begint het feest daar en loopt door tot middernacht.

#2 Schneebar Oberkaser

De sneeuwbar bevindt zich aan de dalafdaling richting het dalstation van de Maierlbahn (piste 26), nabij de Fleckalm. Wees er op tijd bij, want het feest begint al vroeg in de middag en eindigt zo’n beetje rond half zes.

#3 Klausenfalle

Deze gelegenheid bevindt zich in Hotel Klausen, vlakbij de Fleckalm. Vanaf 15.00 uur kun je er terecht; om 0.00 sluiten hier de deuren.

#4 Dreieck

Jullie noemden in de reacties veel deze après-ski tent, dus we nemen ‘m graag op in het lijstje. Deze tent is al jarenlang een vaste waarde in het straatbeeld van Kircherg. Je vindt dit gezellige paraplubarretje middenin het centrum, vlakbij de bushalte.

#5 Schialm

En dat is weer 5. Ook deze gaven jullie aan als goede après-ski locatie. Je vindt de Schialm een klein stukje boven de Mairl afdaling, vlakbij de Schneebar dus.

RIP Boomerang

RIP: Der Tiroler

RIP: Bokabar

Lees hier alle artikelen over après-ski

Hoofdfoto: Pauline van der Waal

Lees ook:

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer