Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Hoe is de après-ski in Kirchberg? Onze top 5

Door: Saskia Smulders

Kirchberg behoort tot een van de après-ski hot spots van Oostenrijk. Behalve dat jer fijn kunt skien en snowboarden in dit gebied is het ook echt een Hollands après-ski paradijs. Maar waar moet je zijn voor het leukste feest en het lekkerste bier? Wij zetten de leukste après-ski tenten in Kirchberg voor je op een rijtje. 

#1 Eisbar

Sinds 2005 is de Eisbar een toonaangevende apres-ski bar in Kirchberg, aldus henzelf. Maar de Eisbar is ook al jarenlang geliefd bij Nederlanders. Vandaar ook dat er tijdens het hoogseizoen er regelmatig Nederlandse artiesten zoals Wolter Kroes, Danny Froger, de Lawine Boys en Dries Roelvink op, op maandagen, dinsdagen, woensdagen en donderdagen. Wil je weten wie wanneer optreedt? Kijk dan in de agenda van de Eisbar. De muziek die je er hoort bevat voornamelijk Nederlandstalige feestmuziek en andere après-ski knallers. Zo rond vier uur begint het feest daar en loopt door tot middernacht.

après ski kirchberg eisbar

De Eisbar in Kirchberg vind je hier: Kitzbüheler Straße 66365 Kirchberg in Tirol

#2 Heidi & Peter

Deze pub is te vinden op de plek waar vroeger de zeer bekende “London Pub” zat. Eind 2016 werd dit eerste “all inclusive après-ski” concept geopend. Je betaalt een toegangsprijs en daar zit al het bier, wijn en sterke drank bij. Een ander aspect hierbij is dat de eerste 100 bezoekers minder betalen, dan de volgende 100. Een goede manier om snel veel mensen binnen te krijgen, dus. De bar gaat om 16.00 uur open en sluit om 21.00 uur precies.

Na de introductie van het concept bleek al snel dat er tijdens het hoogseizoen afgeweken werd van het concept en moesten er muntjes ter waarde van 3,50 worden gekocht. En dat die niet altijd geldig bleken, blijkt uit de recensie die er gegeven wordt op Facebook. De website van de pub kan trouwens ook wel een update gebruiken, want nog steeds wordt er vermeld dat ie in december 2016 opent….

Wie van onze volgers is hier geweest? Ik ben persoonlijk zeer benieuwd of dit concept komend seizoen succesvol gaat zijn. We will see…

Update: november 2019: het is ons nog steeds onduidelijk of deze tent wel of niet bestaat. Google geeft geen uitsluitsel. Als je meer weet, laat ’t ons dan vooral weten in de comments.

De Heidi & Peter vind je hier: Schlossergasse 13 6365 Kirchberg

#3 Bokabar

Vanaf eind 2019 heeft Schatzi zichzelf omgedoopt in Bokabar. Simpelweg omdat er elders in Oostenrijk een andere Schatzi bestaat. Bokabar staat voor: Bij Ons Kan Alles…

In de Bokabar kun je terecht voor muziek (duh), danseressen, live artiesten en DJ’s. In Bokabar kun je samen met je vrienden je “eigen” biertap huren en dus zelf je biertjes tappen. Volgens de reviews op Facebook is het een gezellige tent, met enthousiast personeel en leuke muziek. Alleen een mannelijke danser wordt node gemist….Je kunt er vanaf 15.00 tot 24.00 uur terecht.

De Bokabar vind je hier: Kitzbüheler Str. 8 6365 Kirchberg

#4 Der Tiroler

Ben je ’t après-skien na bovenstaande tenten nog niet moe? Dan kun je in “Der Tiroler” nog verder: tot 3 uur kun je daar terecht. Vanaf 15.00 uur in de middag is er een onvervalste après-ski met lekkere Nederlandstalige en Duitstalige meezingnummers. Naarmate de avond vordert verandert dit iets naar meer poppy muziek. Wil je niet alleen maar Nederlanders tegen het lijf lopen? Dan is Der Tiroler een goed alternatief. Opvallend is trouwens dat Der Tiroler het gehele jaar geopend is, dus je kunt er ook in de zomer terecht. Op woensdag hebben ze een “Dutch Night”; een biertje kost dan 2 euro.

In de club ben je verplicht de bij binnenkomst verstrekte leeftijdsarmband te dragen. Bezoekers tussen de 16 en 17 jaar krijgen een rode armband en bezoekers van 18 jaar en ouder een groene. Bezoekers die geen armband dragen, kunnen geen alcohol meer bestellen. Houd er rekening mee dat er naar je legitimatiebewijs wordt gevraagd.

Der Tiroler vind je hier: Lendstraße 18 A-6365 Kirchberg in Tirol

#5 Boomerang

De Boomerang in Kirchberg is eigenlijk een beetje een vreemde eend in de après-ski bijt, want het is er een stuk gemoedelijker en kleiner dan de andere après-ski kroegen. Eigenlijk meer een bruine kroeg, want je kunt er behalve een biertje drinken ook live sportwedstrijden bekijken of een potje poolen.

De Boomerang vind je hier: Moeselgasse 1, Kirchberg, Oostenrijk


Lees hier alle artikelen over après-ski


Lees ook:

(Visited 8.856 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer