Hoe is de après-ski in Ischgl? Onze top 5 (+1)

Door: Saskia Smulders

Ischgl, ook wel het Ibiza van de Alpen genoemd, staat ook bekend om z’n dampende en stampende après-ski. Wat zijn de vijf beste plekken om een biertje te drinken of laat in de avond te gaan stappen? Onze top 5.

#1 Kuhstall

De onbetwiste nummer 1 voor met name veel jonge wintersporters in Ischgl en misschien zelfs wel de bekendste bar van de Oostenrijkse Alpen. Je vindt de Kuhstall in het centrum van het dorp, tegenover de Silvrettabahn. Vanaf een uurtje of drie kun je er terecht voor de echte, Duitse après-ski hits. Later op de avond verandert dat in dancemuziek in de mix met feestmuziek. Houd rekening met extreme drukte tijdens vakantieperiodes.

Het bezoekende publiek kan per dag sterk verschillen, maar is over het algemeen jonger dan 30. In de weekenden vind je er ook erg veel Oostenrijkse jongeren uit de directe omgeving.

Adres: Dorfstraße 74 6561 Ischgl

#2 Schatzi Bar

De Schatzi is minstens zo beroemd (of berucht?) als de Kuhstall. Hier vind je niet alleen après-ski hits, maar ook dames die in dirndl op de bar dansen. Misschien daarom dat je er voornamelijk mannen aantreft. Op het terras van Schatzi is het eveneens gezellig. De Schatzi Bar is gevestigd in hotel Elisabeth.

Adres: Fimbabahnweg 4 6561 Ischgl

#3 Trofana Alm

Ook de Trofana Alm is wereldberoemd in Ischgl. Ook hier tref je veel drukte aan, veel après-ski hits en veel gezelligheid aan. De Trofana Alm bestaat voornamelijk uit hout en dat werkt natuurlijk ook sfeerverhogend. Om 19.30 uur stopt de après-ski om later te heropenen als disco.

Het publiek is hier een stuk ouder dan in de Kuhstall. Dus als je 30+ bent is dit the place to be.

Adres: Dorfstraße 91 6561 Ischgl

#4 Niki’s Stadl

Niki’s Stadl is een verhaal apart. De in 2015 op 58 jarige leeftijd overleden eigenaar, Niki Gahnal, zorgde altijd zelf voor de gasten door zijn eigen hits, waaronder “Ischgl ist nur einmal im Jahr” en “Ischgl du mein traum” ten gehore te brengen.

Gelukkig is er nog altijd veel sfeer te vinden in Niki’s stadl. Over het algemeen komt er iets ouder publiek. Deze bar ligt op een minuut of tien lopen vanaf de Silvrettabahn, in de buurt van de Pardatschgratbahn en Fimbabahn.

Adres: Dorfstraße 16 6561 Ischgl

#5 Champagnerhütte

De naam zegt het al: hier kun je champagne drinken. Heb je iets meer te besteden, dan is dit the place to be. Is jouw fles de duurste? Dan komt ie, samen met jouw naam, naast alle andere flessen aan het plafond te hangen. De duurste fles die er ooit verkocht werd schijnt 40.000 euro te hebben gekost. Het publiek is er natuurlijk wel naar en voornamelijk wat ouder. Gewoon een colaatje of biertje bestellen kan ook.

Trouwens, ze draaien hier zowel après-ski muziek als loungemuziek. De Champagnerhütte heeft meerdere etages, elk met een eigen sfeer en publiek. Sinds een aantal jaren is onder de après-ski bar een discotheek gevestigd.

#6 Paznauner Taja

Deze après-ski bar ligt op een stukje berg. Dat betekent dat je na het feesten en drinken nog een stukje naar beneden moet skiën of snowboarden. Hier vindt het feest buiten plaats. Zorg wel dat je er op tijd bent, want om 16.00 uur stopt het feest zodat iedereen die dat wil met de lift  (en onderweg nog een lastig stukje skiënd) naar beneden kan. In het dorp aangekomen kun je daar naar één van de vijf après-ski tenten die we hierboven beschrijven. Lunchen kun je er trouwens ook goed bij Paznauner Taja, in verschillende restaurants, tegen redelijke prijzen.

Leuk is dat je overdag het feestje live kunt volgen via onderstaande webcam:

Lees ook:


WIL JE ALLES LEZEN OVER APRÈS-SKI? CHECK DAN DE APRÈS-SKI PAGINA!


(Visited 11.047 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer