Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Hoe is de après-ski in Hinterglemm? Onze top 5

Door: Saskia Smulders

HHinterglemm, onderdeel van het mega skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, staat niet alleen te boek als een heerlijk skigebied waar vooral veel Nederlanders te vinden zijn, maar Hinterglemm staat ook bekend om z’n goede après-ski. Wij zetten de top 5 après-ski in Hinterglemm voor je op een rijtje. 

#1 Goaßstall

apres ski hinterglemm

Mijn persoonlijke nummer 1 in Hinterglemm. De naam verwijst naar de echte geitjes die je in de zomer rondom de tent kunt vinden en in de winter vanuit de kroeg te bewonderen zijn. Achter glas natuurlijk. Daarnaast bevindt zich binnen in de Goaßstall ook heuse bewegende geitjes, die sterk doen denken aan geitjes uit de Efteling:

après-ski Hinterglemm

Dat niet alleen maakt de Goaßstall tot een leuke après-ski bar, maar ook de grote buitengelegenheid én de mogelijkheid om lekker te eten maakt dit tot een top kroeg. Maar dat is nog niet alles! Want als enige après-ski bar in Oostenrijk heeft de Goaßstall z’n eigen liedje: I bin da Toni. Een aantal keer op een avond wordt het nummer gedraaid, inclusief de bijbehorende clip en songtekst. Sowieso draaien ze hier een mix tussen Duitstalige en Nederlandstalige après-ski muziek.

De Goaßstall ligt ietwat op een bergje, maar ook niet-skiers kunnen er middels de tunnel gemakkelijk komen. Vanaf circa 15.30 tot een uurtje of acht is het hier meestal feest.

après-ski Hinterglemm

De Goasstall vind je hier: Reiterkogelweg 491 5754 Hinterglemm

#2 London Pub/Tanzhimmel

Het verschil c.q. onderscheid tussen beide is me nooit helemaal duidelijk geworden. Volgens mij is de Tanzhimmel meer een soort kroeg, en de London Pub wat meer discotheekachtig. Wat wel duidelijk is dat je hier ook prima kunt après-skiën. Ze draaien hier iets meer Nederlandstalige muziek en dat vertaalt zich ook in het publiek; er zijn hier iets meer Nederlanders te vinden. Onderin vind je een afhaalpizzeria waarvan de pizza’s prima te eten zijn.

après-ski Hinterglemm tanzhimmel

De London Pub/Tanzhimmel vind je hier: Dorfstraße 140 5754 Hinterglemm

#3  Der Schwarzacher

Een relatieve nieuwe après-ski hotspot in Hinterglemm. Buiten sta je onder een grote parasol. Naar horen zeggen dat het wat lang voordat je je bestelling hebt, maar voor de rest wordt de bar geroemd om de goede sfeer en omdat het wat minder druk is dan de Tanzhimmel en de Goaßstall.

apres ski hinterglemm

Der Schwarzachter vind je hier: Schwarzacherweg 40, 5754 Saalbach Hinterglemm

#4 Hexenhausl

Dit is de kleinste après-ski gelegenheid van Hinterglemm, gelegen pal naast de Zwölferkogel lift. Het kan er rustig zijn, zodat je kunt genieten van voetbalwedstrijden die op een groot scherm worden afgespeeld. Maar het kan er ook erg druk en gezellig zijn. Er vinden regelmatig live optredens plaats.

Het Hexenhausl vind je hier: Zwölferkogelweg 122, 5754 Saalbach Hinterglemm

#5 RIP: Het Après ski paleis

Plaats vijf was eigenlijk ingeruimd voor het Après ski paleis -home town van de Lawine Boys-, maar met ingang van 2017 heeft paleis definitief z’n deuren gesloten.

Lees ook:

(Visited 13.268 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer