Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Hoe is de après-ski in Gerlos? Onze top 5

Door: Saskia Smulders | fan van après-ski

Als je zegt: Gerlos, dan is er een grote kans dat je daar achteraan zegt: après-ski. Dat klopt, want in Gerlos kun je naar hartenlust après-skiën. En dat weten ze in De Lage Landen. Busladingen feestgangers rijden af en aan vanuit Amsterdam, Rotterdam, Veendam, Madurodam en Leidschendam. De voertalen in Gerlos zijn Nederlands, Twents, Fries, Gronings, Zeeuws, Brabants en Limburgs. Zelden kom je hier een Oostenrijkse of Duitse toerist tegen. Die hebben weer hun eigen skigebieden in de Alpen. 

Laat je helemaal onderdompelen in het feestgedruis van Gerlos. We geven je hieronder alvast de top 5 van meest populaire kroegen van Gerlos.

#1 Cin-Cin

De bekendste après-ski tent van Gerlos -en misschien wel van heel Oostenrijk- is ongetwijfeld de Cin Cin, een van de meest bekende onder Nederlanders. Je vindt de Cin Cin in de hoofdstraat van Gerlos waar het met grote regelmaat zeer druk is. Hou je van een dampende stampende après-ski? Dan is de Cin Cin your place to be. Je vindt er veel Nederlandstalige après-ski muziek. De bediening is praktisch geheel Nederlanders. Wel zo makkelijk.

après-ski Gerlos
Credits: gewoonvoorhem.nl

#2 Luigi’s Turbo Bar

Hou je van meer Duitstalige après-ski, dan moet je naar de Luigi Turbo Bar. Je vindt de bar onderaan de piste, dus je kun er meteen naar toe. De baas van de Bar, Luigi, treedt zelf regelmatig op en zorgt ervoor dat het altijd gezellig is.

Apres-ski Gerlos
Credits: Snowplaza.nl

#3 Little London

De naam London verwijst natuurlijk naar de leuke “Bobby” die boven de ingang (onderin hotel Central) van deze tent staat. Je vindt er regelmatig Nederlandse DJ’s, maar je kunt er ook terecht voor karaoke. Tot een uurtje of acht draaien ze er après-ski muziek, daarna gaan ze over op jaren ’80 muziek.

Apres-ski Gerlos
Little London in Gerlos

#4 Seppi’s on Isskogel

Seppi’s vindt je aan de Isskogel; je kunt er vanuit de gondel makkelijk komen. Vanaf een uurtje of drie kun je er al terecht en als het mooi weer is, dan is het ook feest op het terras. Heb je honger? Dan kun je er heel goed pizza’s eten. Om half vijf stopt het feest helaas, want dan stoppen ook de liften. Maar goed, dan kun je in een ruk door naar één van de andere après-ski tenten van Gerlos.

apres-ski Gerlos
Credits: onbekend

#5 Haberl’s Schibar

Hou je van wat minder massale après-ski en klets je liever wat onder het genot van een drankje? Dan is Haberl’s Schibar meer jouw ding. Daar geen dampende stampende après-ski, maar echte Duitse schlagers en Oostenrijkse Gemütlichkeit. Je vindt de bar bij de Haberlift en oefenweide in het centrum van Gerlos.

Gerlos après-ski
Haberl’s Skibar in Gerlos. Foto: snowplaza.nl

Lees ook:


Meer après-ski vind je op onze après-ski pagina


(Visited 10.662 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer