Hoe het Italiaanse Cervinia al na 1 dag de deuren moest sluiten

Door: Saskia Smulders

Het Italiaanse skigebied Cervinia opende afgelopen zaterdag haar deuren voor het herftskiën. Maar een dag later, op zondag, werd er door de regering een decreet uitgevaardigd waardoor het gebied meteen de deuren weer kon sluiten. Hoe sneu is dat?

Toenemend aantal coronabesmettingen

De reden van het decreet is natuurlijk – hoe kan het ook anders – het toenemende aantal coronabesmettingen in Italië. In het decreet, uitgevaardigd door premier Conte, staat het skigebied pas weer open mag als er betere proctollen zijn en ook worden nageleefd. En zodoende moest het gebied haar deuren al na 1 dag sluiten. Er wordt een uitzondering gemaakt voor professionele skiërs en snowboarders; zij mogen de liften en het skigebied blijven gebruiken. De sluiting geldt inmiddels ook voor Stelvio en Val Senales.

Lange wachtrijen

Op social media wordt gesuggereerd dat de lange wachtrijen die afgelopen zaterdag ontstonden de spreekwoordelijke druppel was die de emmer deed overlopen. Kijk zelf naar de foto’s die zaterdag gemaakt werden:

Het is jammer, want het zag er zo veelbelovend uit:

cervinia
Cervinia, Italie | Foto: Planetski.eu
cervinia
Prachtige omstandigheden afgelopen zaterdag in Cervinia | Foto: Planetski.eu

Volgens de website wordt er momenteel hard gewerkt om de protocollen beter te maken, te implementeren en na te leven. Het is dus een kwestie van groen licht krijgen.

Bron: neveitalia.it | Ledauphine.com Hoofdfoto: Val Senas, afkomstig van Planetski.eu

Anderen lazen ook:

(Visited 987 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.