In november 2008 schreven we over het Nederlandse stel Jessica en Arno dat naar Frankrijk vertrok om daar een nieuw leven op de bouwen en daarmee hun droom achterna te jagen. Hun avonturen werden ook gevolgd door een team van het tv programma Ik Vertrek en dit was het onderwerp van een van onze eerste artikelen op snowrepublic.nl (de voorganger van snowrepublic.nl). We hebben Jessica en Arno daarna nog enige tijd gevolgd, maar zijn ze uiteindelijk uit het oog verloren.

Tien jaar later zien we of het ze gelukt is een bestaan op te bouwen in de Alpen en of ze het geluk vonden wat ze zochten

Super leuk dan ook dat Ik Vertrek ze nu weer heeft opgezocht om te zien of al hun dromen en verwachting zijn uitgekomen. Ik ben ook erg benieuwd!

Alpadventures
Jessica en Arno met hun kinderen.

Zonder enige zekerheid

In november 2007 verruilden Jessica (30) en Arno (30) de Jong Rotterdam voor het Franse ski-dorp Flaine. Ze vertrekken zonder enige zekerheid, maar met de overtuiging dat ze van hun bedrijfje ‘AlpAdventures’ een succes zullen maken. Het plan is om sneeuwtrips op maat aan te bieden en tegelijkertijd zelf ook optimaal van de bergen genieten.

Flaine
Alpadventures in actie in Flaine.

Maar de praktijk is minder romantisch: Jessica voelt zich ontheemd en Arno weet ondanks zijn enthousiasme en overtuigingskracht niet de lucratieve deals te sluiten waar hij op hoopte. Bovendien is Flaine in het hoogseizoen hip and happening, maar daarbuiten een weinig inspirerend spookdorp. ‘Waar zijn we in vredesnaam aan begonnen?’, vragen de twee zich al snel af.

Flaine
Mountainbiketochten met Alpadventures in de Franse bergen.

Ik vertrek

Tien jaar later zien we of het ze gelukt is een bestaan op te bouwen in de Alpen en of ze het geluk vonden wat ze zochten. Wij gaan kijken, jij ook? De uitzending is op 10 maart 21:45 NPO 1, direct na de finale van Wie is de Mol.

Waar zijn we in vredesnaam aan begonnen?


Lees alle wintersport reisverhalen op snowrepublic.nl


(Visited 973 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer