Met 120 kilometer aan pistes en 34 moderne kabelbanen en liften is het skigebied Hochkönig een waar winterparadijs voor het hele gezin. Kinderen oefenen ontspannen hun eerste bochten op de brede, ruime pistes, terwijl oudere broers en zussen hun eerste tricks in het funpark oefenen. En hun ouders? Die hoeven zich nergens zorgen over te maken, want ze weten dat het kroost in goede handen is bij de skischool of in de kinderopvang. Hebben zij ook tijd voor relaxte afdalingen!

Check hieronder de voordelen van een vakantie voor het hele gezin in Hochkönig, onderdeel van het nog veel grotere Ski amadé!

Lees alles over regio Hochkönig en boek!

Heerlijk skiën in Hochkönig Foto: Hochkoenig Tourismus

Kleintjes leren spelenderwijs skiën

Met de mascotte Schneewutzel wil elk kindje wel skiën! In de kinderclub Schneewutzel leren kinderen hun eerste meters op ski’s op het vliegende tapijt of op het oefenterrein met sprookjespark. Zo leren ze de skitechniek, maar dan op een super leuke manier. Met kinderfeestjes, spelshows, actionpainting en een lekker frietje in de berghutten.

Skiën kan op sommige stukken best spannend zijn. Daarom zijn er op veel plekken Schneewutzel-routes, waarmee je gemakkelijk de moeilijke stukken van de piste kunt omzeilen. Bovendien kunnen kindjes onder de zes gemakkelijk in de gondels instappen via hun eigen Schneewutzel-ingang.

Ook interessant: mama en papa kunnen een skipas delen met het Young Family Ticket. Ze kunnen dan om de beurt de piste op met dezelfde pas, terwijl de ander op de kleintjes past. En in grotere gezinnen reizen alle andere kinderen vanaf het derde kind gratis mee.

Liever kinderopvang? Kan ook! Want als een kind even geen zin heeft om te skiën of te klein is voor de skiles, dan is er de kleuterschool in Maria Alm. Vanaf twee jaar oud zijn kindjes daar welkom om te spelen en te ravotten, onder leiding van lieve juffen en meesters.

Met het hele gezin op wintersport. Foto: Hochkoenig Tourismus

Op en top actie voor de oudere kinderen in de funparks en op de funslope

De oudere kinderen willen meer actie dan alleen de piste op en af? Geen probleem! Zij leven zich uit in de drie funparks en leren daar hun eerste tricks: in het Kings Park in Mühlbach, een 1,8 km lang snowpark met meer dan 50 jumps en jibs, in het beginnerspark Natrun in Maria Alm of aan de Hochkeil in Mühlbach.

Als het snowpark te uitdagend voor je is, is de 850 meter lange Funslope Schönanger in Maria Alm met steile bochten, een golvende afdaling en een gigantische kurketrekker met een diameter van 30 meter precies wat je zoekt. Maar let op: of het nu gaat om een ​​funpark of een funslope – kinderen willen hier niet meer weg!

Skiën, maar ook rodelen, het kan allemaal. Foto: Hochkoenig Tourismus

Paasactie voor het hele gezin

De paashaas brengt niet alleen eieren naar Hochkönig, maar ook geweldige aanbiedingen en verrassingen voor het hele gezin. Met “Kids for free” krijgen kinderen gratis een skipas. Zo wordt de zoektocht naar verstopte paaseieren nog leuker voor jong en oud!

Van 19 maart tot 18 april 2022 boeken ouders en hun kinderen het “FAMILY HAPPINESS-pakket”. Dit pakket is verkrijgbaar vanaf € 579 euro en je krijgt dan zeven nachten accommodatie, een 6-daagse skipas en een gratis skipas voor kinderen onder de 15 jaar. Zo wordt Pasen nog meer feest!

Lees alles over regio Hochkönig en boek!

Hoofdfoto: Hochkönig Tourismus

(Visited 160 times, 1 visits today)