Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Skiën bij zonsopkomst in Montafon

Wintersportinspiratie van Edwin Hagenouw | Fan van Montafon

Skileraar Joe Tripp wacht bij het dalstation van de Grasjoch Bahn in St. Gallenkirch al op zijn gasten die vroeg uit de veren zijn gekomen. Hij weet precies wat hen in de komende uren te wachten staat. Zijn humeur is dan ook opperbest. “Het schitterende uitzicht op de berg en de rust zo vroeg in de morgen zijn reusachtig, je kunt het niet anders beschrijven”, zegt Joe, die al twintig jaar als skileraar werkzaam is.

“En wanneer dan ook nog precies op het moment van onze aankomst de zon opkomt, kun je echt van een perfect moment spreken.” De wintersporters weten wat Joe bedoelt – terwijl sommigen na de tocht omhoog hun telefoon pakken om foto’s te maken, genieten anderen bij het bergstation van het moment en prenten dit in hun geheugen.

De afdaling met een lengte van twaalf kilometer, is met zijn rode en blauwe pistes zeer afwisselend

Na een paar opwarmoefeningen gaat het beginnen. De vers geprepareerde, verlaten pistes zijn het domein van de deelnemers van de HochjochTotale.

De afdaling met een lengte van twaalf kilometer, waarbij 1700 hoogtemeters worden overbrugd, is met zijn rode en blauwe pistes zeer afwisselend. Je gaat vanaf de het startpunt hoog in de bergen via de langste skitunnel ter wereld en over de rijkelijk besneeuwde passages door het bos.

Onaangetaste pistes

Kilometers en kilometers vers geprepareerde pistes, onaangetast door andere wintersporters. Wat kun je als wintersporter nog meer wensen? Waarschijnlijk niet veel. En dat is precies wat de HochjochTotale Sunrise Tour in het skigebied Silvretta Montafon in Vorarlberg voor alle wintersportfans biedt. Je moet dan wel bereid zijn om voor zonsopgang op te staan ​​die dag.

HochjochTotale
HochjochTotale Silvretta Montafon (c) Andi Frank – Silvretta Montafon

De tour start om 07.25 uur. Op dat tijdstip heeft nog geen enkele andere wintersporter toegang tot het skigebied. De kabelbaan neemt de deelnemers van het dalstation van de Grasjoch Bahn in St. Gallenkirch naar het bergstation van de Hochalpila Bahn, het hoogste punt van het skigebied op 2.430 meter. Boven aangekomen, zul je worden verrast met een ongeëvenaarde panorama. In combinatie met de complete stilte en de zonsopgang is deze ervaring onbetaalbaar en onvergetelijk.

De eerste afdaling

Na een paar gezamenlijke warming-up oefeningen, hete thee en de sensatie van de lege berg, kan de eerste afdaling van de dag beginnen. Deze twaalf kilometer lange tour, die in totaal 1.700 hoogtemeters overbrugt, gaat over rode en blauwe pistes. “Maar er is ook een hele mooie route voor snellere bochten”, zegt Joe. Hij is een van de twee gidsen van elke HochjochTotale-tour. Welke afdaling je kiest is echter geheel aan jou. “Dit maakt de route zo perfect voor gezinnen en langzamere skiërs, maar ook voor experts”, benadrukt Joe.

Montafon
HochjochTotale Silvretta Montafon (c) Andi Frank – Silvretta Montafon

Ontbijt

Aangekomen bij het dalstation in Schruns wordt er direct in de gondel gestapt om terug te gaan naar de Hochjoch en het Kapellrestaurant voor het ontbijtbuffet. Dat hebben de vroege vogels na hun exclusieve snelle afdaling dan ook meer dan verdiend. Om weer op krachten te komen lokken lekkernijen zoals Montafoner Sura Kees, Brösel en andere regionale specialiteiten.

En nu? Nu kan de ‘gewone’ skidag beginnen. Het is tenslotte nog geen 10.00 uur.

De langste dalafdaling in Vorarlberg heeft een kleurrijke variëteit: na het begin van de tour in het hooggelegen gebied gaat het via een besneeuwde strook bos, door de langste skitunnel ter wereld. Het dalstation in Schruns is het eindpunt van de Sunrise Tour.


Meer informatie lees je op montafon.at


 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer