advertentie
Ski Safari

Historie

Kamil Stoch heeft afgelopen zaterdag alle vier de wedstrijden in het Vierschansentoernooi gewonnen met een totaal van 1108.8 punten. Een historische winst. Nog maar één keer eerder lukte het iemand om alle vier de wedstrijden in hetzelfde seizoen/toernooi te winnen. Het was dan ook niet gek dat we Sven Hannawald, de eerdere winnaar van alle vier de wedstrijden in hetzelfde toernooi, rennend en feliciterend het veld op zagen komen na de historische winst van Kamil Stoch dit jaar.

“Helemaal uit het niets kwam het natuurlijk niet”

Het Vierschansentoernooi

Het toernooi wordt sinds 1953 gehouden. Het Vierschansentoernooi bestaat uit vier wedstrijden in één seizoen. Ze vonden plaats in Innsbruck, Bischofshofen, Oberstdorf en sloten af met de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Garmisch-Partenkirchen.

Kamil Stoch
Credits: facebook.com/KamilStochOfficial

Verrassing?

Het winnen van alle vier de wedstrijden in het Vierschanzentoernooi is ongekend en zeker een verrassing. Maar helemaal uit het niets kwam het natuurlijk niet. Kamil Stoch is zeker geen onbekende met winsten in de Nordic World Ski Championships, winsten en podium plaatsen tijdens het seizoen. Daarnaast pakte hij tijdens de olympische spelen in 2014 maar liefst 2x goud.

© hoofdfoto Vierschanzentournee


  • Publiek genoeg bij het schansspringen in Oberstdorf
    Nieuwjaar betekent schansspringen in Oostenrijk

 

advertentie
Magische winterreizen naar IJsland