Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

En Mikaela is weer de Snow Queen van Zagreb

Door: Bastiaan van der Staay

Zojuist heeft onze Oostenrijkse Nederlander Marcel Hirscher zijn 64e wereldcup overwinning gehaald. In een spannende race waarbij hij deze keer niet als snelste uit de eerste run kwam wist hij de ijzige en afwisselend piste toch als snelste af te ronden. De verrassende nummer twee was de Franse reuzenslalom specialist Alexis Pinturault die met veel rugpijn aan de strijd begon. De ruige skiër Manuel Feller (“I’don’t ski for the money or the fame, just for a minute to be insane” ) eindigde als derde. Van de 30 gestarte skiërs in tweede run zijn er slecht 21 reglementair beneden gekomen.

Mikaela weer Snow Queen

Ook Mikaela Shiffrin maakte de verwachtingen meer dan waar. Zaterdag 5 januari wist zij voor de vierde achtereen volgende keer beslag te leggen op de eerste plek. Met ruime voorsprong op Petra Vlhova uit Slowakijke en Wendy Holdener uit Zwitserland op plek nummer drie.

And the race continues

Januari is een drukke maand. Aanstaande dinsdagavond om 18:00 uur gaan de dames alweer door met de Night Slalom in Flachau. Op 12 januari komen de snelle dames weer in actie bij de afdaling en de volgende dag de Super G in St. Anton. De mannen gaan naar Zwitserland en starten met de iconische reuzenslalom op 12 en slalom op 13 januari in Adelboden. Er is de komend week dus veel skiën te zien op de diverse kanalen. Of als je in de buurt bent in Flachau of Adelboden dus.

 

(Visited 122 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer