advertentie
Ski Safari

Een dag na zijn verjaardag en een ruime week na de Olympische Spelen gaat Marcel in de World Cup gewoon verder waar hij gebleven was. In het Sloveense Kranjska Gora wint hij met overmacht zowel de reuzenslalom als slalom. Daarmee breekt hij weer een record en is Hirscher de beste skiër ooit.

Marcel Hirscher de beste skiër

Net 29 jaar geworden, pakt hij voor de zevende keer de overall wereldbeker, een unicum. Nog ruim voor het finaleweekend van het World Cup seizoen in het Zweedse Åre heeft hij al zoveel punten verzameld dat hij niet meer in te halen is. Samen met twee gouden medailles op de Olympische spelen een topseizoen dus. Vriend en vijand is het erover eens: Hirscher is de beste skiër ooit.

Hirscher de beste skiër
Marcel Hirscher, de allerbeste skiër. © AFP:DIMITAR DILKOFF

Lees hier het interview dat Maaike en Pauline hadden met Marcel


Zeven wereldbekers op rij is een unicum

Het is nog nooit iemand gelukt om zeven keer op rij de wereldbeker te winnen. Onze halve Nederlander Marcel Hirscher is dan ook de absolute koning van de skisport op dit moment. Als gevolg van zijn successen, ook op de Olympische Spelen, gaat zijn bekendheid in Nederland ook eindelijk een beetje omhoog. Het haalt het niet bij de gekte rond zijn persoon in de ski-naties. En al helemaal niet die in Oostenrijk waar hij een absolute superster is.

Skigebied in de achtertuin van Marcel. Foto: Annaberg-Lungoetz.com

Thuis in SalzburgerLand

Ondanks zijn sterrendom kan hij in zijn geboorteplaats Annaberg in Tennengau nog wel gewoon rustig over straat. Hirscher brengt de zomer dan ook bij voorkeur door in zijn geboorteregio SalzburgerLand, waar hij graag wandelt, fietst, gaat kajakken of off-road motorrijdt. En een uitje naar het Electric Love Festival – een electronic music festival van topklasse – staat meestal ook op de agenda in de zomer. Maar Hirscher wil eerst de resterende twee wereldbekerwedstijden nog succesvol afsluiten: ‘want het gaat om de overwinningen, niet om de punten’!


Hier vind je meer info over SalzburgerLand.


 

advertentie
Magische winterreizen naar IJsland