Spannende tocht hoog boven Saas-Fee

Door: Pauline van der Waal | Saas-Fee

Een wandeling over de indrukwekkende gletsjer van Saas-Fee in het spoor van je berggids! Dat moet één van de tofste avonturen zijn die je in Saas-Fee kunt beleven. Je wandelt met behulp van sneeuwschoenen, skistokken en een klimgordel omhoog naar het gletsjerplateau. Hiervandaan heb je een geweldig panorama over de omliggende bergen en het dal ver beneden je.

Bleef de gletsjer van heel dichtbij

Bij deze tocht start je bij het bergstation Längfluh. De ervaren berggids gaat voorop, waarbij jij met een klimgordel via zijn touw bent gezekerd. Je wandelt en klimt via de gletsjer en passeert daarbij gletsjerspleten en natuurlijk sneeuw en ijs. Om je heen zie je de hoge pieken van de omringende vierduizenders. Uiteindelijk bereik je de Panoramaplatz, het hoogste punt met ongeëvenaard uitzicht. Daarna wandel je via een redelijk vlakke route weer terug naar het beginpunt. Voor fotografen is deze tocht een droom, dus vergeet je camera niet!

Foto: Saastal Tourismus AG

Trekking wordt gehele winter gedaan

De gletsjertrekking kun je doen vanaf half december tot half april. Een goede basisconditie is natuurlijk een voorwaarde, maar dan moet het ook gemakkelijk lukken om met deze hike mee te gaan. In totaal ben je zo’n vier tot vijf uur onderweg. Kosten zijn CHF 220,- per persoon bij een groep van drie tot vier personen. Ga je in een groep van vijf tot zes, dan kost het je CHF 190,- Een privétour kan ook, informeer naar de voorwaarden.

Goede uitrusting is belangrijk

Om optimaal van de tocht te genieten, is het belangrijk dat je juist uitgerust aan de hike begint. Natuurlijk trek je warme en winddichte winterkleding aan, met handschoenen, muts en goede schoenen (hoge schoenen tot aan de enkel zijn het beste). Vergeet ook je zonnebril en zonnebrand niet mee te nemen. Tot slot zijn sneeuwschoenen, klimgordel, en (ski)stokken nodig, maar die kun je ook ter plekke huren. Ook wandelschoenen zijn te huur mocht dat nodig zijn.

Foto: Saastal Tourismus AG

Meer informatie en boekingen

De gletsjer van Saas-Fee op 3500 meter hoogte is spectaculair. Vanwege het uitzicht, maar ook het IJspaviljoen dat je hier vindt is heel bijzonder. Je reist met de ondergrondse Metro Alpin naar het bergstation Mittelallalin en vanaf daar kun je het binnenste van de gletsjer bekijken én beleven. Natuurlijk neem je een koffie met uitzicht bij het roterende restaurant “threes!xty” (360°).
Tijdens de ‘Gletsjerbelevenis’ geniet je van bovenaf van het geweldige winterlandschap. Een geweldige activiteit! Dit avontuur kun je boeken via de website van Saas-Fee Guides.

Wil je meer weten over Saas-Fee? Hier lees je waarom Saas-Fee een geweldige bestemming is. Ook schreef ik eerder dit reisverslag over Saas-Fee.

Meer over sneeuwinfo, reserveren, skipassen en nog veel meer lees je op de website van Saas-Fee