Twee recepten voor meringues

Tijdens mijn reizen heb ik al veel meringues gegeten en ook mijn kinderen zijn er dol op. Snel en makkelijk je kids verwennen? Maak dan gebruik van onderstaande recepturen.

1. traditionele manier

Voor het maken van meringues heb je slechts 2 ingrediënten nodig: Eiwit en poedersuiker. Eventueel kan je nog smaakstoffen toevoegen als cacao, oploskoffie of vanille. Neem 1 eiwit van een middelgroot tot groot ei en klop dit helemaal stijf met een mixer tot de eiwitpieken rechtop blijven staan en het eiwit niet meer uit de kom valt als je hem ondersteboven houdt. Voeg tijdens het kloppen 125 gram poedersuiker toe en eventueel wat smaakstoffen.

Als je geen spuitzak hebt gebruik dan twee lepels voor het vormen van mooie bolletjes

Zorg dat je je oven voorverwarmt op 80 graden. Deze temperatuur lijkt laag maar meringues worden eigenlijk gedroogd en niet gebakken. Spuit met een spuitzak mooie torentjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Als je geen spuitzak hebt gebruik dan twee lepels voor het vormen van mooie bolletjes. Schuif je bakplaat vervolgens in het midden van de oven en stel je timer in op 2 uur. Plaats indien mogelijk een lepel tussen je ovendeur zodat er een klein kiertje ontstaat. Dit is de traditionele manier om meringues te maken. Door de spuitvormen aan te passen en/of te werken met eetbare inkt of kleurstoffen kan je zelfs de artistieke druppel meringues, zoals op de artikelfoto, maken.

2. High-Speed receptuur

Nu bestaat er ook een super high-speed methode. Volg de receptuur zoals hierboven voeg echter dusdanig meer poedersuiker toe tot je een mengsel hebt wat je met de hand kan

merinques uit de magnetron
High Speed Meringues

vormen tot een bal. Gelijk aan bijv. een deegbal. Trek van deze bal kleine stukjes af en rol daar kleine balletjes van (2 a 3 cm in doorsnede) Leg deze balletjes op een stukje bak- of keukenpapier en laat deze op 900W 2 minuten in de magnetron `drogen`. Je zult versteld staan van het resultaat. De vormen zullen in de magnetron wel wat grilliger zijn. Daarom doop ik deze meringues als ‘meringue Chaos’

Mocht je foto’s maken van je kunstwerken vergeet dan niet die naar me op te sturen of te delen op onze facebook pagina!

Bewaren

(Visited 90 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.