Ken je het skigebied Schlossalm – Angertal – Stubnerkogel al? Dit is één van de vier gebieden in het prachtige Gastein. Met 87 kilometer piste en uitdagingen voor elke skiër -van beginner tot freerider- is dit gebied absoluut een bezoek waard. Bovendien vind je er de hoogste hangbrug van Europa. Durf jij het aan?

Voor iedereen de perfecte piste

Om te beginnen is het aantal pistekilometers in Schlossalm – Angertal – Stubnerkogel heel behoorlijk te noemen. In totaal liggen er bijna negentig kilometer aan geprepareerde piste op je te wachten. Nog mooier is het, dat het gebied geschikt is voor het hele gezin. Zo is het Angertal perfect voor beginners en liggen er in Stubnerkogel genoeg uitdagende pistes voor gevorderden. Deze laatste groep zal ook blij zijn met de afdaling ‘Hohe Scharte Nord’ op de Schlossalm. Hierbij ski je maar liefst 10,4 km aan een stuk naar Bad Hofgasteinen en leg je een hoogteverschil van 1440 meter af. Hiermee is het één van de langste afdalingen in de Oostelijke Alpen.

Pistes voor elk niveau in Gastein. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH
Pistes voor elk niveau in Gastein. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH

Ski het hele gebied rond

Eén van de dingen waar ons wintersporthart altijd harder van gaat kloppen, is wanneer je mooie tochten door het gebied kunt maken. Dat is in Schlossalm – Angertal – Stubnerkogel zeker het geval. Je kunt namelijk het gehele gebied rondom skiën en hoeft je dus niet te behelpen met ofwel de ene berg heen en weer skiën en vervolgens de andere. Wanneer je gewend bent om gas te geven, ben je blij met de moderne en snelle liften in het gebied. Dat is lekker kilometers maken. Tot slot vind je vanzelfsprekend een Snowpark en een Funslope in het gebied.

Ga kijken bij de Snowboard Weltcup in Gastein! Foto: Steinbauer Photography
Ga kijken bij de Snowboard Weltcup in Gastein! Foto: Steinbauer Photography

Onderdeel van Ski Amadé

Je bent flexibel in hoe hoog je de lat voor jezelf legt. Hou je het tijdens je vakantie bij de 87 kilometer van Schlossalm – Angertal – Stubnerkogel of pak je ook de andere gebieden in Gastein mee? Zelfs als dat nog niet genoeg is heb je aan Gastein een hele goede. De regio maakt namelijk ook deel uit van het bekende Ski Amadé, met 760 kilometer, 356 pistes en 270 liften het grootste skigebied van Oostenrijk.

Op naar de top met de Schlossalmbahn. Foto: Gasteiner Bergbahnen AG / Marktl Photography
Op naar de top met de Schlossalmbahn. Foto: Gasteiner Bergbahnen AG / Marktl Photography

Spanning op de hangbrug

De Stubnerkogel is de locatie van een 140 meter lange hangbrug. Je bereikt deze brug via het Stubnerkogelbahn-Bergstation in Bad Gastein, op 2300 meter hoogte. Daarmee is deze hangbrug het hoogstgelegen exemplaar van zijn soort in Europa. Naast wat knikkende knietjes leidt een wandeling over de brug ook tot waanzinnig uitzicht op de prachtig besneeuwde bergen rondom. Om bij te komen kun je na afloop pauzeren op het terras van het bergrestaurant.

Knikkende knietjes op de hangbrug op de Stubnerkogel. Foto: Gasteiner Bergbahnen AG
Knikkende knietjes op de hangbrug op de Stubnerkogel. Foto: Gasteiner Bergbahnen AG

Uitzicht op de Großglockner

Vlak bij de hangbrug zie je vanzelf ook het uitzichtplatform Glocknerblick. De naam geeft het al een beetje weg, maar vanaf hier heb je in de winter direct zicht op de Großglockner, die met haar 3798 meter boven de andere bergen uittorend. Om de drie-eenheid compleet te maken, ligt op de Stubnerkogel ook nog de ‘Felsenweg’. Vanaf het bergstation bereik je de start van de wandeling door de rotsen en ook hiervandaan heb je een waanzinnig uitzicht.

'Glocknerblick', uitzicht op de Grossglockner. Fotograaf onbekend.
‘Glocknerblick’, uitzicht op de Grossglockner. Fotograaf onbekend.

Altijd iets te doen

Iedere winter zijn er allerlei prachtige en afwisselende events in de regio. Onder de naam Sound & Snow Gastein vinden er diverse concerten en optredens plaats in Bad Hofgastein. Buiten de events après-skiën? Dan kun je het beste naar Bad Gastein. Voor alle events kijk je op de website van Gastein.

Winters plaatje in Gastein. Foto: www.salzburgerhof.com
Winters plaatje in Gastein. Foto: www.salzburgerhof.com

Meer weten?

Schlossalm – Angertal – Stubnerkogel ligt op ongeveer 1050 kilometer van Utrecht, in het Salzburgerland in Oostenrijk. Alle informatie die je over het gebied nodig hebt vind je op de site van Gastein. Vanzelfsprekend lees je daar ook meer over de andere drie skigebieden in de regio. Interesse gewekt? Mooi! Misschien zit je deze winter al in Gastein. Wij geven je in ieder geval geen ongelijk.


Meer informatie over Wintersport in Gastein vind je hier


(Visited 1.020 times, 1 visits today)