Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het winterprogramma van het Italiaanse Livigno

Door Matthijs van der Pol

Afgelopen juni ben ik in Livigno (Italië) geweest voor de Livigno Skymarathon en vond het er prachtig. De bergen waren echt indrukwekkend en dit gecombineerd met de voordelen van het belastingvrije dorp maakten het helemaal bijzonder. Uiteraard ben ik ook erg nieuwsgierig hoe deze bergen er in de winter uitzien en wat er allemaal te doen is. Uiteraard is er de ‘reguliere’ wintersport, maar in Livigno organiseren ze nog meer. 

Livigno is niet voor niets gekozen tot ‘Europese Stad van Sport 2019’. Het winterseizoen in ‘dé openluchtsportschool van de Alpen’ gaat nu van start. Ga jij er komende winter ook heen? En welk van de evenementen spreekt je het meeste aan?

Livigno Snowrepublic
World roockie fest Livigno

Livigno (Italië)

Livigno (Italië, Lombardije) is door de European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES EUROPE) gekozen tot ‘European Sports Municipality 2019’ vanwege de innovatie en ontwikkeling van sportfaciliteiten voor jong en oud, voor profs en recreanten. En deze week is het winterseizoen van start gegaan. Dankzij een gunstige ligging is sneeuwzekerheid gegarandeerd tot mei. Het wordt ook niet voor niks ‘dé openlucht sportschool van de Alpen’ genoemd, want in Livigno kun je vele sporten beoefenen, zoals freeriden, skiën, telemarken, langlaufen, fatbiken, freestylen en paragliden.

Dankzij een gunstige ligging is sneeuwzekerheid gegarandeerd tot mei

Ook onder professionele sporters is Livigno favoriet. Door de hoge ligging is er minder zuurstof in de lucht aanwezig en trainen de teams om hun prestaties op lagergelegen bestemmingen te verbeteren.

Livigno Snowrepublic
Livigno Skieda

Winterprogramma

Behalve dat alles draait om sport én de ideale omstandigheden, organiseren ze in Livigno weer een hoop evenementen komende winter. Hierbij een overzicht.

6 – 23 december 2018 – Christmas Village

Vanaf donderdag 6 december verandert het traditionele dorp in een Christmas Village. Geniet van de kerstsfeer met mooie versieringen.

Livigno Snowrepublic
Christmas village Livigno

31 december 2018 – Ski-instructeur fakkel show

Het oude jaar wordt afgesloten met een dynamische ski-show van de ski-instructeurs.

31 december 2018 – Nieuwjaar

Op oudejaarsdag kunnen gasten in verschillende restaurants genieten van een speciaal nieuwjaar diner. Vanaf 22.00 zijn de uitgaansgelegenheden open en om middernacht zal Livigno worden verlicht door het spectaculaire vuurwerk.

12 – 16 januari 2019 – World Rookie Fest

’s Werelds beste upcoming snowboarders onder 18 jaar gaan de strijd aan om World Rookie Fest te winnen. Livigno is voor het vierde jaar op rij een van de bestemmingen van de World Tour.

20 – 20 & 22 – 24 februari 2019 – Lamborghini Winter Academie

Altijd al in een Lamborghini willen rijden? Grijp deze kans en maak een spannende rit in de sneeuw.

30 maart – 6 april 2019 – La Skieda 2019

Internationaal Telemark evenement waarbij telemarkers van over de hele wereld naar de Italiaanse bestemming komen. Ook voor minder getrainde telemarkers of skiërs die de ‘skiën met losse hiel’-techniek willen leren, zijn er tal van andere leuke activiteiten. Zo kan je gedurende de week ski’s testen en telemark-lessen volgen.

Voor meer informatie zie www.livigno.eu

(Visited 472 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer