advertentie
Ski Safari

Het wereldbeker seizoen begint weer. Traditiegetrouw met een dubbele wedstrijd op de Rettebach gletsjer in Sölden. Een van de heftigste pistes dan ook maar gelijk aan het begin. De piste waar de reuzenslalom wordt gehouden is na een relatief vlak begin en een scherpe bocht naar rechts een lang steil stuk. En omdat het ook nog eens geprepareerd is op World Cup niveau één lange ‘ijsbaan’. Wil je echt snel zijn dan moet je slim skiën en zorgen dat je de snelheid van het steile stuk meeneemt tot aan de finish. Die feitelijk is gelegen op de parkeerplaats, dus hartstikke vlak.

Lekker skiën kijken met Nederlandse inbreng

Op zaterdag begint het spektakel met de dames reuzenslalom. Het is altijd spannend om te zien wie er het best getraind uit de zomerkampen komt. Mikaela Shiffrin heeft veel tijd gestoken in krachttraining. Anna Veith komt terug van bijna een jaar revalidatie na haar onfortuinlijke seizoenstart vorig jaar. Op dezelfde piste ging ze onderuit en lag er feitelijk het hele seizoen af. Of Adriana Jelinkova meedoet, onze Nederlandse trots en momenteel nummer 69 op de wereldranglijst, is nog niet helemaal zeker.

van plek 170 naar 96 in een jaar

Sölden
Steffan Winkelhorst

Bij de mannen is de start van Seffan Winkelhorst in elk wel geval wel zeker. Een hele knappe prestatie en verdiend. Afgelopen zomer bewees hij al erg gegroeid te zijn. Hij heeft een FIS slalom in Nieuw Zeeland gewonnen en daar waren ook echte toppers bij, onder andere de gedoodverfde nummer twee van Oostenrijk Manuel Feller. Hij is dan ook van plek 170 naar 96 op de wereldranglijst geklommen. Zondag kijken kijken dus! Hij heeft het al eerder geflikt op de reuzenslalom tijdens de Wereldkampioenschappen afgelopen februari in Sankt Moritz. Misschien kunnen we nu eindelijk eens genieten van het Wilhelmus aan het einde van de dag, hoewel … bij de beste dertig zou al super zijn.

Waar kijken

Het allerleukste is er natuurlijk bij te zijn, op de piste. Er zijn nog wel kaarten verkrijgbaar.  Check deze site voor alle ticketinfo en tijden.

Op televisie, Eurosport met de deskundige commentatoren Rutger de Iongh en Gert Meinardi. Zaterdag op Eurosport 1 vanaf 10:00 de eerste run van de dames en vanaf 12:45 de tweede en beslissende afdaling. De mannen kun je zondag volgen om 09:45 voor hun eerste run. De finale vanaf 12:45 alles op Eurosport 1.

Via de site van de FIS kun je ook live timing volgen. Er is ook een IOS en Android app. Je hoeft dus niks te missen.

 

 

advertentie
Magische winterreizen naar IJsland