De eerste helft van deze week is het droog en zonnig in de Alpen. Daarbij dooit het in de dorpen overdag op de meeste plaatsen flink. Geleidelijk verschijnt meer bewolking en vooral op vrijdag en zaterdag wordt neerslag verwacht. In dit wintersportweerbericht lees je wat dit voor jouw wintersportvakantie betekent.

Vandaag is het zonovergoten in de hele Alpenregio en morgen zal dit ook zo zijn. Woensdag komen in de Franse Alpen al wat meer wolken voor en donderdag is dit ook elders het geval. Deze twee dagen verlopen nog wel droog en op de meeste plaatsen zal de zon nog regelmatig te zien zijn.

Overdag dooi en ’s nachts vorst

In de middag dooit het komende dagen tot op grote hoogte. Zelfs in het hooggelegen Val Thorens komt het kwik een paar uur boven nul. In skidorpen in Oostenrijk op zo’n 1400 meter hoogte, zoals Sölden en Lech, loopt de temperatuur dagelijks zelfs op tot zo’n +9 graden. De lucht is droog, waardoor de sneeuw op noordhellingen amper smelt. Op de zonnige zuidhellingen gaan de pistes wel in de loop van de dag achteruit. ’s Nachts vriest het overal, waardoor de pistes weer geprepareerd kunnen worden.


Goede wintersportkleding is essentieel voor een veilige en comfortabele skivakantie. Bekijk onze artikelen over de kleding van Helly Hansen en Colmar. Op zoek naar een skihelm? Check dan ook eens de helmen met vizier van het Zwitserse merk CP. weeeze kleding heb je nodig op wintersport in de voorjaarsvakantie


Neerslag in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk

Voor vrijdag en zaterdag staat neerslag op het programma. In de Franse Alpen blijft het nagenoeg droog. Het meeste valt in de oostelijke delen van Zwitserland, de noordelijke helft van Oostenrijk en de aangrenzende regio’s van de Duitse Alpen. 

De lucht is vrij zacht, waardoor in de dalen voornamelijk regen valt. Boven 1500 meter valt vrijwel alles als sneeuw. In de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend daalt de sneeuwgrens naar waarden tussen 1000 en 1400 meter. In de loop van zaterdag wordt het overwegend droog, waardoor de overlast voor mensen die zaterdag naar de Alpen reizen, of juist aan de terugreis beginnen, waarschijnlijk meevalt.


Ga je binnenkort op wintersport? Check dan hier in welke landen winterbanden verplicht zijn.


Zonnig en zacht in Winterberg, regen onderweg

Op de pistes in Winterberg en omstreken ligt op de meeste plaatsen nog voldoende sneeuw en er wordt volop geskied. Het weerbeeld is er de komende dagen zonnig. Wel dooit het flink met in Winterberg ’s middags een graad of 8. ’s Nachts komt het amper tot vorst, waardoor de sneeuwkwaliteit op de pistes geleidelijk afneemt. Dit geldt vooral voor de zuidhellingen.

Voor vrijdag en het weekend staat regen en wind op het programma. De sneeuw op de pistes zal hier flink onder lijden. Wel wordt het vanaf zondag kouder, waardoor de laatste neerslag zondagavond en eventueel op maandag nog als sneeuw kan vallen. Daarna volgt waarschijnlijk weer een aantal dagen met droog en zonnig weer.

Bron: WeerOnline | Meer over het weer in de Alpen lees je op Alpenweerman.nl

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer