Het verrassende tweede leven van een skigondel

Door: Saskia Smulders

Skigondels worden aan de lopende band vernieuwd of nieuw gebouwd. Vaak betekent dat afscheid van oude gondeltjes, maar net zo vaak krijgen deze gondeltjes een tweede leven. En soms zijn die tweede levens verrassend te noemen…

Skigondel als raclette restaurant

In het Zwitserse Pontestrina heeft deze gondel een tweede leven gekregen als raclette restaurant. Het restaurant heeft dan ook een toepasselijke naam: Gondolezza.

tweede leven skigondel
Bron: Tripadvisor

This photo of Restaurant Gondolezza is courtesy of TripAdvisorThis photo of Restaurant Gondolezza is courtesy of TripAdvisor
This photo of Restaurant Gondolezza is courtesy of TripAdvisor
This photo of Restaurant Gondolezza is courtesy of TripAdvisor

Skigondel als fondue restaurant

In Gstaad, Zwitserland, hebben ze een aantal gondels omgebouwd tot intiem fondue restaurant met de naam Marziliquartier.

skigondel restaurant
Bron: restaurant Marziliquartier
skigondel tweede leven restaurant
Bron: restaurant Marziliquartier

Skigondel als mini-restaurant

Het ombouwen van gondels tot mini-restaurants is populair, want ook in de Dolomieten wordt het gedaan. Daar werd een oude ski-gondel uit Dolomiti Superski (Kronplatz) omgebouwd en kun je nu vinden in Breitnau:

skigondel
Het mini-restaurant in een gondel | Foto: Susanne Gilg
skigondel
Het mini-restaurant in een gondel | Foto: Susanne Gilg

Gondel als bar en opslagplaats

De Nederlandse Rutger Hendriksen bood een paar jaar geleden een gondel op Marktplaats voor het bedrag van 990 euro. Hij dronk er met z’n vrienden bier in. Maar daarna deed het ding dienst als veredeld tuinhuisje en gebruikte hij de gondel als opslagplaats voor de tuinkussens. Of hij het ding uiteindelijk verkocht heeft vertelt het verhaal niet.

Gondel als verdienmodel

Heb je een evenement, bruiloft of een feestje? Je kunt dan ook een gondel huren, bijvoorbeeld als foto booth. Dat kun je doen bij skigondel.nl.

skigondel tweede hands
Deze gondel kun je huren. Kosten: 100 euro. | Foto: skigondel.nl

Zelf een gondel kopen?

Wil je zelf ook een gondel hebben? Er zijn verschillende manieren om er aan eentje te komen. Zo kun je zelf op Marktplaats zoeken en een alert instellen zodra er eentje aangeboden wordt. Je kunt ook zelf bij een online veiling partij er eentje kopen. Er wordt er bijvoorbeeld nu eentje aangeboden. 

Het hoogste bod is nu 950 euro. Dus….

Hoofdfoto: Restaurant Gondolezza is courtesy of TripAdvisor

Lees ook:

(Visited 1.471 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.