Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het sneeuwt en het blijft sneeuwen

Door Patricia Christiani | Bronnen: Orf.atCorrierealpi, Alpenweerman.nl

Record hoeveelheden sneeuw zijn er gevallen de afgelopen dagen in de Zuidelijke Alpen. In sommige delen viel dit weekend meer dan 2 meter sneeuw, hoog in de bergen zelfs 3 meter. En het sneeuwde al die tijd, tot en met vanmiddag, in Ost- en Südtirol, Karinthië en Noord-Italië. De Noordelijke Alpen kwamen er iets bekaaider vanaf, maar ook zij mogen zich snel verheugen op meer sneeuw. 

Stroomuitval en lawinegevaar

De afgelopen dagen zorgde de sneeuw al voor veel problemen en chaos. Lokaal is er nog eens ruim een meter sneeuw gevallen. In bijvoorbeeld Oost-Tirol zijn de problemen nog niet opgelost. Zo zitten 2.500 huishoudens daar nog zonder stroom. Steeds weer vielen er bomen op de stroomkabels en de hulpdiensten kunnen er niet goed bij: zij staan tot hun schouders in de sneeuw, meldden verschillende Oostenrijkse media.

Ook in Zuid Tirol zijn de problemen door de hevige sneeuwval nog niet opgelost. Woensdagochtend zaten daar nog 2.300 huishoudens zonder stroom, de brandweer voerden ’s nachts 150 missies uit. Ook hier blijft het gevaar voor lawines groot. Wegen zijn afgesloten en ook sommige treinroutes konden ook niet worden vrijgegeven, waaronder de Brenner-spoorlijn en de Pustertal-spoorlijn.” En in Noord-Italië, Trentino, zijn in enkele gemeentes de scholen gesloten. De sneeuwval was te hevig om veilig doorheen te komen.

Gelukkig komt er snel verbetering in de weersituatie in de Zuidelijke Alpen. Vanmiddag neemt de sneeuwval daar namelijk af.

Noordelijke Alpen

De Noordelijke Alpen hebben inmiddels ook wat sneeuw mogen ontvangen, maar lang niet zoveel als de zuidelijke kant. Het noordelijke deel kan zich echter ook gaan verheugen op wat meer sneeuwval. Vandaag valt er al wat sneeuw in Oostenrijk en zuidelijke delen van Duitsland tussen de 5-40 cm tot op zo’n 500 meter. In de Franse Alpen valt ook wat lichte sneeuw.

Het volgende sneeuwfront dient zich op vrijdag aan, na een föhn op donderdag. De Westelijke Alpen tot aan Tirol krijgen dan nieuwe sneeuw. Zaterdag zet dit door en na een rustige zondag volgt op maandag een weeromslag en komt er zachtere lucht aan. Vanaf eind volgende week kan het zijn dat er een opnieuw inzettende Südstau volgt.

Hoofdfoto: Markus Angerer via Wetteronline.de.


Anderen lazen ook:

Hoofdfoto: Unsplash


(Visited 2.395 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer