Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Wat een heerlijke beelden van verse sneeuw

Door: Tim de Vries

In het laatste weerbericht had ik al geschreven dat koude lucht vanuit het noorden naar het zuiden zou gaan zakken met de meeste koude lucht voor het Iberisch-Schiereiland, maar ook met veel regen en sneeuw voor de Alpen. Vandaag is het zover en zien we mooie witte beelden. Heerlijk!

Tijd voor wat webcambeelden

Arber in Zuid-Duitsland op 1000 meter hoogte. Beeld: Arber.
Mittelberg, Oostenrijk op 1200 meter hoogte. Beeld: wildental

Opvallend nog de temperatuur die boven het vriespunt ligt, maar door de harde sneeuwval zijn de condities alsnog goed om de omgeving wit te laten kleuren.

Montafon, Oostenrijk op 1530 meter hoogte. Beeld: barga.at.

Helaas ligt niet overal de sneeuwvalgrens laag genoeg

Gerlos, Oostenrijk op 1400 meter hoogte. Beeld: mobotix.com.
Obertaurn, Salzburg Oostenrijk op 1700 meter hoogte. Beeld:mobotix.com.

Hoe verder naar het oosten, hoe hoger de sneeuwvalgrens ligt. Op de webcam hierboven zien we wel dat het sneeuwt, maar de temperatuur ligt nog te hoog.

Snel weer richting het westen!

Wallis, Zwitserland 2100 meter hoogte. Beeld: Hotel Kurnhaus.
Gstaad, Zwitserland op 1800 meter hoogte. Beeld: gstaad.ch
Les Deux Alpes, Frankrijk op 1650 meter hoogte. Beeld:Les2alpes.

En natuurlijk sneeuw in Spanje!!

La Molina, Spanje op 1600 meter hoogte. Provincie Gerona. Beeld: La Molina.

Verwachting…

Neerslagverwachting voor morgen. Beeld: Klart.se.

De webcambeelden die hierboven allemaal staan zullen de aankomende uren nog mooier worden als we naar de neerslagverwachting gaan kijken. Er komt nog veel meer sneeuw aan namelijk! Door de aanwezige zachte lucht die vanuit het zuiden de Alpen aandoet, ligt de sneeuwvalgrens de aankomende dagen wel veelal boven de 2000 meter. Onder deze grens gaat er erg veel regen vallen en is het oppassen voor overstromingen en flash floods. Boven de 2000 meter kan erg veel sneeuw vallen. In het westen van de Alpen kan dit zo een meter of 3 worden. Wauw!!

Amerikaans weermodel voor 2 november. Bron: Wetter3.de.

Als we naar de verwachting gaan kijken op de weerkaarten zien we dat de koude lucht de aankomende week en volgend weekend voornamelijk in Scandinavië blijft. De Alpen komen meer onder invloed van hogedruk en de (kwakkel)winter vind je dan alleen boven de 2000 tot zelfs 3000 meter. Echter, de sneeuw die nu valt zal door de grote hoeveelheid blijven liggen en niet zo snel meer smelten. Dit geldt voornamelijk voor Frankrijk en Zwitserland waar de 3 meter wordt verwacht. Na volgend weekend zien we weer wat kou afzakken naar de Alpen. We gaan het volgen!


Lees hier alles over wintersport weer en sneeuwverwachtingen


(Visited 298 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer