Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Wat een heerlijke beelden van verse sneeuw

Door: Tim de Vries

In het laatste weerbericht had ik al geschreven dat koude lucht vanuit het noorden naar het zuiden zou gaan zakken met de meeste koude lucht voor het Iberisch-Schiereiland, maar ook met veel regen en sneeuw voor de Alpen. Vandaag is het zover en zien we mooie witte beelden. Heerlijk! 

Tijd voor wat webcambeelden

Arber in Zuid-Duitsland op 1000 meter hoogte. Beeld: Arber.
Mittelberg, Oostenrijk op 1200 meter hoogte. Beeld: wildental

Opvallend nog de temperatuur die boven het vriespunt ligt, maar door de harde sneeuwval zijn de condities alsnog goed om de omgeving wit te laten kleuren.

Montafon, Oostenrijk op 1530 meter hoogte. Beeld: barga.at.

Helaas ligt niet overal de sneeuwvalgrens laag genoeg

Gerlos, Oostenrijk op 1400 meter hoogte. Beeld: mobotix.com.
Obertaurn, Salzburg Oostenrijk op 1700 meter hoogte. Beeld:mobotix.com.

Hoe verder naar het oosten, hoe hoger de sneeuwvalgrens ligt. Op de webcam hierboven zien we wel dat het sneeuwt, maar de temperatuur ligt nog te hoog.

Snel weer richting het westen!

Wallis, Zwitserland 2100 meter hoogte. Beeld: Hotel Kurnhaus.
Gstaad, Zwitserland op 1800 meter hoogte. Beeld: gstaad.ch
Les Deux Alpes, Frankrijk op 1650 meter hoogte. Beeld:Les2alpes.

En natuurlijk sneeuw in Spanje!!

La Molina, Spanje op 1600 meter hoogte. Provincie Gerona. Beeld: La Molina.

Verwachting…

Neerslagverwachting voor morgen. Beeld: Klart.se.

De webcambeelden die hierboven allemaal staan zullen de aankomende uren nog mooier worden als we naar de neerslagverwachting gaan kijken. Er komt nog veel meer sneeuw aan namelijk! Door de aanwezige zachte lucht die vanuit het zuiden de Alpen aandoet, ligt de sneeuwvalgrens de aankomende dagen wel veelal boven de 2000 meter. Onder deze grens gaat er erg veel regen vallen en is het oppassen voor overstromingen en flash floods. Boven de 2000 meter kan erg veel sneeuw vallen. In het westen van de Alpen kan dit zo een meter of 3 worden. Wauw!!

Amerikaans weermodel voor 2 november. Bron: Wetter3.de.

Als we naar de verwachting gaan kijken op de weerkaarten zien we dat de koude lucht de aankomende week en volgend weekend voornamelijk in Scandinavië blijft. De Alpen komen meer onder invloed van hogedruk en de (kwakkel)winter vind je dan alleen boven de 2000 tot zelfs 3000 meter. Echter, de sneeuw die nu valt zal door de grote hoeveelheid blijven liggen en niet zo snel meer smelten. Dit geldt voornamelijk voor Frankrijk en Zwitserland waar de 3 meter wordt verwacht. Na volgend weekend zien we weer wat kou afzakken naar de Alpen. We gaan het volgen!


Lees hier alles over wintersport weer en sneeuwverwachtingen


(Visited 288 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer