Alle nieuwe liften en pistes op een rij!

Door: Ilse Nijhof

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn staat bekend onder de naam “Das lässigste Skigebiet der Alpen” en wil dit natuurlijk graag zo houden. Ze hebben afgelopen zomer dan ook niet stil gezeten en hard gewerkt aan nieuwe liften en pistes en zelfs een grotere opslagvijver waardoor skiën in Skicircus nu nog leuker wordt! Kijken jullie mee?

Nieuwe 10 EUB Kohlmaisbahn in Saalbach

De nieuwe Kohlmaisbahn heeft een capaciteit van 3200 mensen per uur en zorgt ervoor dat je snel op de Kohlmais bent. Je kunt nu direct van het centrum naar de Saalbacher Hausberg komen zonder te wachten. Met de bouw van het nieuwe dalstation ontstonden er ook 100 ondergrondse parkeerplaatsen en personeelsappartementen. De gasten komen direct van de Skiliftstraße rechtstreeks in een toegangshal waarna ze comfortabel met liften toegang hebben tot de kassa en de ingang. De nieuwe gondel van de firma Doppelmayr is de nieuwste generatie van het bedrijf CWA en is wereldwijd de eerste en enige waarbij het zogenaamde “Omega V” wordt gebruikt. Dit biedt een gebalanceerde vorm, een obstakelvrije gemakkelijke toegang, ergonomische individuele stoelen en een goed doordacht ventilatieconcept. Klinkt goed toch?

Nieuwe constructie van de Asitzmuldenbahn 8er in Leogang

De oude 6-persoons stoeltjeslift uit 2003 is in de zomer van 2018 vervangen door een ultramoderne 8-persoons stoeltjeslift. Waar voorheen 2400 personen per uur naar boven gebracht konden worden heeft de lift nu een capaciteit van 3500 personen per uur. Hiermee is het knelpunt van Leogang geëlimineerd, wachttijden zijn nu verleden tijd. De nieuwe stoelen van leer zijn gemaakt volgens het ultramoderne D-Line model. Ook hier heeft het Skicircus een primeur, het is namelijk de eerste 8 persoons D-Line lift ter wereld. Verder heeft de lift verwarmde stoelen en een automatische sluitbeugel. Hierdoor kunnen ook gezinnen met kinderen ontspannen en genieten van een veilige, comfortabele rit bergopwaarts. Daarnaast is het nieuwe dalstation ongeveer 55 meter verplaatst waardoor de liften Asitzmuldenbahn en de Sportbahn Asitzkogel toegankelijker worden. Met andere woorden, een veilige oversteek en het veilig afdalen naar de dalstations is nu gegarandeerd. 

Saalbach
De nieuwe Asitzmuldenbahn. Foto © saalbach.com

Fieberbrunn breidt opslagvijver Streuböden uit

Ook in Fieberbrunn is er deze zomer hard gewerkt. De capaciteit van de opslagvijver Streuböden is bijna vertienvoudigd! Waar er eerst een capaciteit van 17.000 m3 was is dit nu vergroot naar een capaciteit van 155.000 m3. De vijver levert het hele gebied van Streuböden, Maiskopf en Doischberg. Tegelijk met de bouw van de opslagvijver is de attractie Timoks Coaster herontworpen. Met de nieuwe opslagvijver wordt skiën met de kerst nu verzekerd! 

Saalbach
De nieuwe opslagvijver Streuböden. Foto © saalbach.com

Meer plezier op de nieuwe fun pistes

Als je op zoek bent naar iets anders dan het traditionele carven op de piste dan kun je nu terecht bij de nieuwe fun pistes op de Zwölferkogel en op de Unterschwarzachbahn in Hinterglemm. De “Funslope U-Bahn” en de “Funslope Zwölfer” zijn met hun hobbels tunnels, gigantische slakken en snelheidsboosters de kick voor jong en oud. Hier worden je vaardigheden echt op de proef gesteld. Lukt het jou om het dal veilig te halen?  

Heb jij je wintersport naar dit prachtige gebied al geboekt?


Lees hier meer artikelen over Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer