Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het James Bond gevoel in de Zwitserse Jungfrau Region

Door Maartje Bevers

We werden wakker onder een dik wolkendek. Een ondoordringbare mist zorgde voor een onwerkelijk beeld. En het had deze nacht gesneeuwd. Alles leek nu nog meer op een sprookje. Onze Zwitserse gids Mark wachtte ons op en samen besloten we de wandelschoenen aan te doen en het skiën te verplaatsen naar de middag. De verwachting was dat de wolken dan wel zouden zijn opgelost.

Met de gondel gingen we naar de top van de wereldberoemde Schilthorn, ofwel Piz Gloria zoals de beroemde berg op 2970 meter hoogte wordt genoemd in de Bondfilm “On Her Majesty’s Secret Service” uit 1969, toevallig mijn geboortejaar.

Het restaurant en Bondmuseum op de Schilthorn

SPECTRE

Een leuk stukje geschiedenis: Nadat de eerste gondel, halverwege de top van Schilthorn, was gebouwd midden jaren ’60 was het geld op. De bouw werd stilgelegd en het wachten was op een nieuwe financiële injectie. En die geldelijke hulp kwam uit onverwachte hoek.

De tweede gondel en het restaurant zijn uiteindelijk gefinancierd door de producenten van de James Bond film die hier voor een belangrijk deel is opgenomen. Zij zochten voor de film een perfecte locatie voor het hoofdkantoor van misdaadorganisatie SPECTRE, geleid van überschurk Ernst Stavro Blowfeld.

50 jaar geleden

In 1969, exact 50 jaar geleden dus, ging de film in première. Ondertussen is de gondel vernieuwd, maar vandaag de dag ziet het restaurant er nog vrijwel hetzelfde uit als in de film. Onder het restaurant is het James Bond Museum gevestigd, inclusief vanzelfsprekend een bioscoopzaal. Leuk dat je hier de originele elementen uit de film ziet en kunt aanraken. Zelf nam ik naast Mark plaats in de originele helikopter. Bij mooi weer kun je hier genieten van een fenomenaal uitzicht met in de verte de toppen van de Eiger, de Monch, de Jungfraujoch en de Jungfrau. 

Inferno Rennen

Daarnaast is dit de startplaats van de steilste zwarte afdaling in de regio. Ook begint hier de knotsgekke race de “Inferno Rennen”. Onze reporter Bastiaan (kijk hier) is heeft al een aantal keer deelgenomen aan deze race en bereidt zich elk jaar gedegen voor om goed getraind deel te nemen. Van onze gids Mark begrepen we dat iedere fanatieke skiër in de Jungfrau Region hier echt aan moet deelnemen wil je er een beetje bij horen. Deelname is dan ook de voorwaarde om onderdeel te worden van het feest dat volgt op de Inferno Rennen.

Skiën in Mürren

Na ons bezoek aan de Schilthorn zijn we teruggegaan naar het hotel en hebben onze skispullen gepakt. Met het treintje midden vanuit het dorp zijn we omhoog gegaan naar Allmendhubel.

We hebben hier een aantal blauwe en rode pistes genomen. Erg mooi is de afdaling naar Winteregg. Hier vind je ook het treinstation waar de trein stopt van Grutschalp naar Mürren.

klik hierboven voor een grotere weergave van de pistekaart

Helemaal geweldig is het dat je vanuit dit gebied zo weer terug kunt skiën naar het dorp Mürren. Je hebt hier het gevoel écht middenin het skigebied te bivakkeren. Wij komen hier zeker terug om langer te genieten van het heerlijke wintersportgevoel in de Jungfrau Region.

(Visited 1.360 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer