Het Italiaanse Livigno is klaar voor een kort, maar veilig wintersportseizoen

Door Edwin Hagenouw | 21 december 2020

Het Italiaanse wintersportdorp Livigno bereidt zich voor op een veilig winterseizoen en hoopt op een groen licht voor het openen van de pistes in het nieuwe jaar. In de aanloop naar de mogelijke opening heeft het ski-resort in Noord-Italië een groot aantal maatregelen getroffen om een veilige vakantie te kunnen garanderen, zonder afname van het aantal wintersportmogelijkheden die Livigno haar gasten altijd heeft geboden. Met de nieuwe maatregelen zullen de bezoekers beter worden verspreid, zijn er veel activiteiten te beleven naast skiën waarbij geen gebruik van de skilift nodig is en nodigt Livigno haar gasten uit om onbekende plekken te ontdekken tijdens de winter challenge.

Het totale aanbod onder de loep genomen

“We hebben niet alleen onze aandacht gericht op de skiliften: we hebben het aanbod in zijn geheel heroverwogen, op basis van de aanwijzingen van de regering en het Superior Institute of Healthcare om reizigers en atleten die Little Tibet kiezen tijdens hun voorbereiding een steeds veiliger verblijf te garanderen, zonder de mogelijkheden op te geven die Livigno altijd heeft geboden en zal blijven bieden”, aldus Luca Moretti, voorzitter van APT Livigno.

Zie je jezelf al gaan?

‘Het harde werk heeft ons in staat gesteld, met enkele noodzakelijke voorzorgsmaatregelen, alles te behouden wat al aanwezig was en tegelijkertijd te verrijken met voorstellen, diensten, en noviteiten die ad hoc zijn gecreëerd om elke bezoeker unieke en onvergetelijke ervaringen te laten beleven. Vandaag zouden we al een volledige heropening in veiligheid kunnen garanderen.’ Op deze manier presenteert Livigno het belangrijkste nieuws, de maatregelen en beleidsmaatregelen waaraan onlangs is gewerkt en die een snelle en goed georganiseerde heropening mogelijk maken zodra dat mogelijk zal zijn.

De Covid maatregelen in Livigno 

1. Gratis-annuleringsbeleid voor hotels, appartementen en diensten

De annuleringsvoorwaarden in Livigno zijn aangepast. De hotels en appartementen worden gemarkeerd met een gouden of zilveren stempel, deze stempel geeft aan tot welke periode het gratis annuleringsbeleid geldt. De skilessen die zijn geboekt via de skischolen kunnen tot 18.00 de dag van tevoren worden geannuleerd en je kunt een volledige terugbetaling krijgen van de ski les in het geval je positief getest bent op COVID. Aan het einde van je boeking op livigno.eu kun je een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij Allianz. Meer informatie over het annuleringsbeleid kan je lezen op de website: https://www.livigno.eu/en/free-cancellation

2. Skipas: van online aankoop naar “drive through”

Livigno heeft een “Drive through” voor de skipassen ontwikkeld. Zodra de aankoop online voltooid is , hoef je alleen maar naar een van de opgezette punten te rijden, waar je de skipas in alle veiligheid kunt ophalen zonder uit de auto uit te stappen en zonder dat er wachtrijen kunnen ontstaan.

3. Snelle antigene tests

Om de gezondheidssituatie constant te bewaken heeft Livigno snelle antigene tests zodat de bezoekers zich in noodsituaties of onzekerheid kunnen testen op covid-19. De bezoekers kunnen dan een antwoord hebben zonder naar de centra buiten de vallei te gaan. In het geval van toeristen die positief getest zijn, garandeert Livigno veilige plaatsen waar de gasten de verplichte quarantaineperiode kunnen doorbrengen.

4. Alternatieve activiteiten in de sneeuw

Om de drukte en wachtrijen bij de skiliften te verminderen, heeft Livigno genoeg alternatieve activiteiten in de sneeuw: langlaufen, fatbiken, schaatsen in de Arena, paardrijden, sneeuwscootertochten, skitochten of sneeuwschoenwandelingen, ijsklimmen en paragliden.

Fatbiken in de sneeuw is geweldig!

Tijdens de Winter Trail kunnen de bezoekers een wandeling maken van twintig kilometer in de sneeuw die begint in hartje centrum van Livigno en door de hele vallei slingert naar een panorama uitzicht waar je van Livigno kan genieten. Voor de kleintjes is er een nieuw funpark vlakbij het dorpscentrum met glijbanen en springkussens.

5. Check & go: om elke excursie beter te organiseren

Bij de ingang van de meest populaire routes in de winter zijn borden geplaatst met een QR-code: de gasten kunnen inchecken op de route en de route bewandelen met de MyLivigno-app en de officiële website. De wandelaars kiezen een route die op dat moment de minste bezoekers heeft en die het meest geschikt is voor hen, om in alle rust te genieten van de sneeuw.

Winterchallenge: bereik de minder bekende plekken

Little Tibet staat bekend om zijn verscheidenheid aan paden en overvloed aan ongerepte natuurgebieden. Tijdens de winterchallenge in de My Livigno app nodigt Livigno de bezoekers uit om nieuwe paden te ontdekken. De wandelaars verdienen op basis van de moeilijkheidsgraad punten. De winnaars maken kans op een weekend Livigno in de zomer, weekverblijven, skipassen voor het winterseizoen van 2021/2022 en vele andere prijzen die worden aangeboden door de sponsors en partners van Livigno.

Livigno
Sneeuwschoenwandelen in de omgeving van Livigno

Tax free winkelen en uitstekend eten en drinken

In Livigno kun je tax free winkelen bij de vele boetieks en exclusieve winkels. Daarnaast is er een rijk aanbod van uitstekend eten en drinken. Op de My Livigno App is te zien welke restaurants thuisbezorging of afhaalmaaltijden mogelijk hebben en kun je door de menu’s bekijken en de openingstijden van alle winkels vinden.


Info coronavirus: Voor meer informatie over de covid-maatregelen kun je terecht op de website onder de “Info coronavirus-pagina”


 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer