Jongen neemt verkeerde afslag waarna hij wil afsnijden door het bos

Door: Ilse Nijhof

Een leuk vader-zoon dagje eindigde iets anders dan gepland. Niet alleen de politie moest eraan te pas komen maar ook een helikopter. Gelukkig had de dag uiteindelijk alsnog een goede afloop. 

Verkeerde piste

Een 16-jarige Hongaarse jongen was in Oostenrijk (Karinthië) aan het skiën met zijn 45-jarige vader toen ze om 16.00 vanaf het bergstation Zweikofelbahn de dalafdaling Carnia richting Tröplach wilden nemen. Tijdens de route nam de zoon per ongeluk de andere piste, 77 richting Trogkofelbahn. Toen hij daar halverwege achter kwam wilde hij een stuk afsnijden door het bos richting de dalafdaling die hij eigenlijk zou moeten hebben.

Zoekactie

Hij kwam er echter 20 minuten later achter dat hij al onder de afdaling was en nam contact op met zijn vader. Om 17.10 uur werd de plaatselijke politie van Hermagor ingelicht en een half uur later begon een zoekoperatie met behulp van de politiehelikopter FLIR. Gelukkig werd de jongen ontdekt waarna de helikopter hem de weg naar de piste verlichtte. Daar werd de jongen opgehaald door een pistemedewerker en overhandigd aan de politie waarna hij herenigd kon worden met zijn vader die bij het dalstation op hem wachtte.


Waarom Karinthië een geweldige bestemming is voor je volgende wintersport!Bron: www.orf.at
Hoofdfoto: pixabay

(Visited 511 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.