Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Jongen neemt verkeerde afslag waarna hij wil afsnijden door het bos

Door: Ilse Nijhof

Een leuk vader-zoon dagje eindigde iets anders dan gepland. Niet alleen de politie moest eraan te pas komen maar ook een helikopter. Gelukkig had de dag uiteindelijk alsnog een goede afloop. 

Verkeerde piste

Een 16-jarige Hongaarse jongen was in Oostenrijk (Karinthië) aan het skiën met zijn 45-jarige vader toen ze om 16.00 vanaf het bergstation Zweikofelbahn de dalafdaling Carnia richting Tröplach wilden nemen. Tijdens de route nam de zoon per ongeluk de andere piste, 77 richting Trogkofelbahn. Toen hij daar halverwege achter kwam wilde hij een stuk afsnijden door het bos richting de dalafdaling die hij eigenlijk zou moeten hebben.

Zoekactie

Hij kwam er echter 20 minuten later achter dat hij al onder de afdaling was en nam contact op met zijn vader. Om 17.10 uur werd de plaatselijke politie van Hermagor ingelicht en een half uur later begon een zoekoperatie met behulp van de politiehelikopter FLIR. Gelukkig werd de jongen ontdekt waarna de helikopter hem de weg naar de piste verlichtte. Daar werd de jongen opgehaald door een pistemedewerker en overhandigd aan de politie waarna hij herenigd kon worden met zijn vader die bij het dalstation op hem wachtte.


Waarom Karinthië een geweldige bestemming is voor je volgende wintersport!Bron: www.orf.at
Hoofdfoto: pixabay

(Visited 589 times, 2 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer