advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Vrouw ligt anderhalf uur onder lawine

Door: Saskia Smulders

Een vrouwelijke wintersporter uit Tsjechië heeft vandaag in Ausseerland, Oostenrijk, een lawine overleefd. Zij lag maar liefst anderhalf uur bedolven onder de sneeuwmassa. Hulpdiensten konden haar uiteindelijk uitgraven. De lawine vond plaats op 1686 meter hoogte bij de “Ahornkogel”, tussen Grundlsee en Altaussee. Rond twee uur ging de lawine af. 

Hulpdiensten snel gewaarschuwd

De onfortuinlijke vrouwelijke wintersporter was met een maatje aan ’t skiën. Deze persoon werd niet bedolven onder de sneeuw en kon de hulpdiensten waarschuwen.

overleefd
De Ahornkogel | Foto: Bergfex.at

Uiteindelijk zijn de alpenpolitie, bergreddingsdienst en een reddingshelikopter gaan zoeken en kon de vrouw getraceerd worden. Ze is gewond naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met haar gaat is niet bekend.

Bron: www.wetter.at

Lees ook:

Hoofdfoto is ter illustratie. Bron onbekend. 

 

advertentie