advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Heftig: twee kinderen en twee volwassenen komen om door lawine in Italië

vreselijk nieuws uit Italië. Afgelopen weekend zijn er in Zuid-Tirol vier wintersporters om het leven gekomen door een grote lawine. De lawine eiste het leven van twee 7 jarige kinderen afkomstig uit Duitsland. Ook de 35 jarige moeder van één van de twee kinderen overleefde de lawine niet. De moeder en haar dochter kwamen vrijwel gelijk om. Het andere slachtoffertje werd gereanimeerd maar is later in de traumahelikopter gestorven. De vader en broer van de omgekomen slachtoffers raakten gewond.

De lawine in Italië was opvallend groot

De lawine ontstond op een gletsjer in het skigebied Senales in Zuid-Tirol, Italië. Met een lengte van ruim 500 meter en een breedte van 150 meter was de lawine volgens de Italiaanse media opvallend groot.

28e jarige skiër komt ook om door lawine in Brenta Dolomieten, Italië

Gister sloeg het noodlot opnieuw toe in de Brenta-Dolomieten. Daarbij is een 28 jarige skiër om het leven gekomen. De man was samen met drie andere “professionele” off-piste skiërs op een hoogte van 2700 meter aan het skiën. Ze waren off-piste en onderweg naar een geul. Eén van de drie mannen werd door een lawine onder de sneeuw bedolven en overleefde dit tragische ongeluk niet. Een andere man is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Of er nog meer slachtoffers zijn gevallen is (nog) niet bekend.

Bron tekst:

cnn
msn.com

Bron hoofdfoto:jacky73490, via Pixabay

Lees meer over lawines op onze website

Wist jij dit allemaal over lawines?

 

 

advertentie