Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Ga je naar Val Thorens op wintersport? Dan kun je genieten van heel veel innovaties in de wintersportplaats die al 7 keer “Best Ski Resort of the World” won. Want er is heel erg veel nieuws onder de Franse Alpenzon! Zo komt er een nieuwe verbinding vanuit Orelle direct met Cime Caron en de rest van het skigebied en zijn er daarnaast talloze nieuwe snufjes te vinden.

Vanuit Orelle direct naar Cime Caron

Door de komst van de nieuwe liften Orelle en TC Orelle-Caron hebben bezoekers bij Orelle vanaf de snelweg direct toegang tot Val Thorens en het op 3200 meter hoogte gelegen Cime Caron. Door Cime Caron open te stellen voor voetgangers die uit Orelle komen ontstaat er voor beide plaatsen een nieuwe manier om toegang te krijgen tot de 3 Vallées. Bezoekers kunnen nu de drukke Tarentaise vallei vermijden, op de snelweg A43 de afslag Orelle pakken en gratis parkeren bij de nieuwe skilift in Orelle. Vanaf hier kunnen bezoekers (ook voetgangers) door naar de Cime Caron en genieten van het panoramische uitzicht vanaf de top van Cime Caron op 3.200m. De Orelle en TC Orelle-Caron maken het mogelijk om bijna direct vanaf de snelweg te genieten van winterse activiteiten en een bezoekje aan Val Thorens. Zo kun je rodelen, winkelen, met de Bee zipline naar beneden en nog veel meer. 

Bron: Val Thorens.com

Nieuw toerskigebied

Vanaf deze winter kun je in Val Thorens ook genieten van een nieuw gebied om veilig in te toerskiën. In de “Borgne”sector is een nieuwe beveiligde en gemarkeerde zone gemaakt om te kunnen toerskiën. Vanuit “Plein Sud” of via lift “Pionniers” is het gebied te bereiken. De toerskizone bestaat uit één beklimmingshelling, geprepareerd en twee hellingen om af te dalen, waarvan één zonder pistes. Dit nieuwe gebied is een plek om veilig toerskiën te ontdekken of te beoefenen, in een natuurlijke maar gemarkeerde zone, ver van de drukte. De zone zal ook worden gekoppeld aan de helling “Camille”, een bestaande toerskiroute.

Innovaties in Val Thorens

Val Thorens is niet vies van innovatie en dat bewijst het skigebied ook dit keer weer. Alle innovaties op een rij:

  • Pistebully’s met aan boord een GPS apparaat die is gelinkt aan en overzicht van sneeuwhoogte en -diepte, zodat de bully’s efficiënter ingezet kunnen worden. Ook zijn de bully’s zuiniger met brandstof.
  • Hetzelfde overzicht van sneeuwdiepte is gelinkt aan de sneeuwkanonnen, zodat ook deze efficiënter kunnen besneeuwen. Dit levert naast brandstofbesparing ook een waterbesparing op bij het kunstmatig maken van sneeuw.
  • Elke pisteur heeft een GPS systeem bij zich, waardoor ze sneller gelokaliseerd kunnen worden bij incidenten.
  • Een drone houdt het gebied in de gaten op bijvoorbeeld potentiele lawines, landverschuivingen of andere gevaren. De drone kan ook worden ingezet om mensen te vinden.
  • Superhandig voor ouders: direct chatten met de skileraar van je kind. Via de ESI SKI Family app is dit vanaf deze winter mogelijk. In de app is ook te zien wie de leraar is en kun je foto’s downloaden van je kind in de les.
  • Het aanbod in skipassen wordt uitgebreid. Zo hebben bezoekers de keuze uit een seizoenspas < 30 jaar (30% korting), 2/7 seizoenspas (toegang voor 2 van de 7 dagen per week) en een Ski Flex Seizoenspas (een pas waarmee je vanuit elke lift het 3 Vallées gebied in kan).

Een uitkomst voor elke ouder met een kind op skiles: chatten met de skileraar
Foto: Val Thorens.com

Activiteiten

De ESF, Ecole du Ski Francais, biedt niet alleen ski- en snowboardlessen, maar ook een reeks aan andere activiteiten. Zoals ijsklimmen, een Outdoor Escape game, Fat Biken, First Tracks (als eerst je spoor op de piste zetten). En ben je daar wel klaar mee? Dan kun je naast de ESF activiteiten in Val Thorens ook nog genieten van rodelen, schaatsen, lasergamen in een parkeergarage, parapente, paramotoring en 2 ziplines.

Val Thorens volgend jaar 50 jaar

Volgend jaar bestaat Val Thorens 50 jaar en dat laat men niet stilletjes voorbijgaan. Men is nog bezig om dit jubileum vorm te geven, maar het zal “Valtho” kennende groots gevierd worden. In dit kader bouwt men ook aan een nieuw en innovatief sportcentrum middenin het dorp.

Het skigebied start het winterseizoen van 2021-2022 op 20 november met “La Grande Premiere”, gevolgd door allerlei evenementen die elk weekend plaatsvinden Check de site voor meer info!

Bron: Val Thorens
Hoofdfoto: Val Thorens.com


Ook lezen:

(Visited 365 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer