Pasen het einde van het wintersportseizoen? Nee joh, in Les Deux Alpes kun je nog tot het eind van april terecht. Sowieso ligt het gebied vrij hoog, maar door de gletsjer die op wel 3600 meter ligt is er altijd genoeg sneeuw om je afdalingen te maken.

Les Deux Alpes

Les Deux Alpes, of Les 2 Alpes zoals je het tegenwoordig schijnt te schrijven, ligt in het hart van Oisans (Isère) in de provincie Rhône Alpes. Het gebied is qua oppervlakte vrij compact te noemen, maar het totaal aantal pistekilometers is toch 220. In totaal zijn er 89 pistes en 47 liften. Het dorp ligt op 1650 meter en het gebied loopt van 1300 tot de eerdergenoemde 3600.
Doordat het gebied is verbonden met het gebied van La Grave kunnen freeriders zich hier dagen vermaken. Les Deux Alpes heeft zelf ook wel wat off-piste mogelijkheden, al zijn die wat beperkter.

Pistekaart van Les Deux Alpes
Pistekaart van Les Deux Alpes

Nog even een weekendje meepakken?

Niet alleen is de sneeuw zo laat in het seizoen nog prima en schijnt er hopelijk een lekker zonnetje, ook worden er nog de nodige evenementen georganiseerd. Pak je agenda er dus maar even bij!

7-14 april Belgische Kampioenschappen Freestyle
Een week vol spannende wedstrijden, maar ook genoeg fun en muziek, want in het dorp en op de pistes worden de tofste concerten georganiseerd en treden er DJ’s op.

14 april Kids Snowboarding Competition
De enige snowboardcompetitie van deze omvang speciaal voor talenten onder de 18.

14 en 15 april Brox Festival
Tweede editie van het muziekfestival Brox, met te gekke artiesten in het dorp en op de piste.

16-20 april Junior Foliz
Deze week is speciaal voor kinderen, met lekker skiën in de ochtend en elke middag entertainment voor de kiddo’s.

20-22 april Grabba Dub Music Festival
Eén groot feest met DJ’s uit Frankrijk, Italië, Slovenië, Zwitserland en meer.

22 april Beef Roast Rail Jam
Freestylecompetitie in een Frans-Britse combinatie, in het snowpark van Les 2 Alpes.

Uiteindelijk is het dan 28 april echt uit met de pret, het einde van het wintersportseizoen! Maar niet getreurd, vanaf het laatste weekend van juni tot en met het eerste weekend van september kun je op de gletsjer gaan zomerskiën. De pistes zijn dan dagelijks geopend van zeven uur ’s ochtends tot half één ’s middags.

Meer weten? Kijk op de website van Les 2 Alpes.

Foto: Office de Tourisme Les 2 Alpes / Yoann Pesin

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer