Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Pasen het einde van het wintersportseizoen? Nee joh, in Les Deux Alpes kun je nog tot het eind van april terecht. Sowieso ligt het gebied vrij hoog, maar door de gletsjer die op wel 3600 meter ligt is er altijd genoeg sneeuw om je afdalingen te maken.

Les Deux Alpes

Les Deux Alpes, of Les 2 Alpes zoals je het tegenwoordig schijnt te schrijven, ligt in het hart van Oisans (Isère) in de provincie Rhône Alpes. Het gebied is qua oppervlakte vrij compact te noemen, maar het totaal aantal pistekilometers is toch 220. In totaal zijn er 89 pistes en 47 liften. Het dorp ligt op 1650 meter en het gebied loopt van 1300 tot de eerdergenoemde 3600.
Doordat het gebied is verbonden met het gebied van La Grave kunnen freeriders zich hier dagen vermaken. Les Deux Alpes heeft zelf ook wel wat off-piste mogelijkheden, al zijn die wat beperkter. 

Pistekaart van Les Deux Alpes
Pistekaart van Les Deux Alpes

Nog even een weekendje meepakken?

Niet alleen is de sneeuw zo laat in het seizoen nog prima en schijnt er hopelijk een lekker zonnetje, ook worden er nog de nodige evenementen georganiseerd. Pak je agenda er dus maar even bij!

7-14 april Belgische Kampioenschappen Freestyle
Een week vol spannende wedstrijden, maar ook genoeg fun en muziek, want in het dorp en op de pistes worden de tofste concerten georganiseerd en treden er DJ’s op.

14 april Kids Snowboarding Competition
De enige snowboardcompetitie van deze omvang speciaal voor talenten onder de 18.

14 en 15 april Brox Festival
Tweede editie van het muziekfestival Brox, met te gekke artiesten in het dorp en op de piste.

16-20 april Junior Foliz
Deze week is speciaal voor kinderen, met lekker skiën in de ochtend en elke middag entertainment voor de kiddo’s.

20-22 april Grabba Dub Music Festival
Eén groot feest met DJ’s uit Frankrijk, Italië, Slovenië, Zwitserland en meer.

22 april Beef Roast Rail Jam
Freestylecompetitie in een Frans-Britse combinatie, in het snowpark van Les 2 Alpes.

Uiteindelijk is het dan 28 april echt uit met de pret, het einde van het wintersportseizoen! Maar niet getreurd, vanaf het laatste weekend van juni tot en met het eerste weekend van september kun je op de gletsjer gaan zomerskiën. De pistes zijn dan dagelijks geopend van zeven uur ’s ochtends tot half één ’s middags.

Meer weten? Kijk op de website van Les 2 Alpes.

Foto: Office de Tourisme Les 2 Alpes / Yoann Pesin

(Visited 955 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer