advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Het is me wat met die nieuwe Patscherkofelbahn in Innsbruck. Eerder was het onzeker of ie op tijd klaar zou zijn voor de opening. Gelukkig was dat op de dag van de opening wel het geval. Maar nu is het de harde wind die de nieuwe lift parten speelt. Door de sterke wind, veroorzaakt door de fohn, is de lift al sinds gisteren gesloten en dat zal ook vandaag, woensdag, zo blijven.

Menselijk ingrijpen

De Patscherkofelbahn kan middels windmeters op de daken van de gondels meten hoe hard de wind waait. Gisteren werden daar windsnelheden van meer dan 90 kilometer per uur gemeten. In principe zou er dan een noodvoorziening in werking treden die ervoor zorgt dat de gondels maar heel langzaam gaan. Maar door menselijk ingrijpen werd de nieuwe gondel compleet stil gelegd. Volgens de directeur is de gondel gebouwd op windsnelheden van maximaal 75 kilometer per uur.

Pistes gesloten

Volgens de directeur is het ook niet nodig om de gondel te laten draaien aangezien er op de hogere gelegen pistes toch niet geskied kan worden door de harde fohnwind en ook daar gesloten blijven. Bovendien, zo stelt hij, zou de oude gondel “Grande Dame” ook niet gewerkt hebben. “En ja, het feit dat we ‘m nu moeten stil leggen zo vlak na de opening is natuurlijk niet leuk”, aldus de directeur.

Nieuwe gondel

De nieuwe Patscherkofelbahn komt onder andere in de plek van de Grande Dame, die meer dan 90 jaar dienst deed. De nieuwe gondel wordt een gondel voor 10 personen en vervangt de huidige Patscherkofelbahn, Olympia Express, Panoramabahn en de Ochsenalmlift. Met de nieuwe gondel kunnen 2600 wintersporters naar boven worden vervoerd. De nieuwe lift kent een dal-, een midden- en een bergstation. Met de bouw is een investering van 55 miljoen euro gemoeid.

Bron: orf.at/tt.com

Kopfoto afkomstig van tt.com

 

advertentie