Gisteren publiceerde collega Patricia de meest recente coronamaatregelen voor Oostenrijk. Eén van de maatregelen is het dragen van een FFP2 mondmasker in de lift. Nou hoor ik je denken: hoe ga ik dit dragen in combinatie met je helm, handschoenen, zonnebril etc? Er zijn nu al fabrikanten die hier handig op inspelen; wij laten je er een paar van zien.

Skimasker

Deze oplossing bestaat uit een riempje met klittenband dat je door het elastiek van je mondmasker steekt en vervolgens achter je hoofd, op je helm, vastmaakt en vervolgens weer vastmaakt aan de andere kant van het elastiek. Duur is het niet: voor een setje van 2 FFP2 maskers en 1 riempje betaal je ex. btw 10,75 euro. Inclusief btw en verzendkosten kom je op 17,10 euro. Er zit alleen één nadeel aan dit systeem: je kunt het nog niet bestellen vanuit Nederland. Mogelijk dat je ze van de winter wel gaat aantreffen in sportzaken in jouw wintersportgebied.

Het helmriempje (foto: Skimaske.at)

Helmclip

De helmclip is een andere, best elegante manier om je mondmasker aan je helm te bevestigen. En inderdaad: dat doe je met een clip :-). Voordeel is dat je de clip makkelijk met je handschoenen aan kunt losmaken en vastmaken. De clip past op 95% van de helmen. Een clip kost 4 euro en is verkrijgbaar via deze website. Of de clip ook naar Nederland verstuurd wordt is ons niet bekend.

De Helmclip (Foto: scheutz.net)

Buff met mondkapje

Een andere oplossing is een combinatie van een buff met een ingebouwd mondmasker. Lekker warm, maar het nadeel is dat je regelmatig de filters moet vervangen. Bovendien voldoet dit niet aan de gewenste norm van FFP2 masker. Deze buff kun je kopen bij Bever en kost 22,95 euro.

De Buff masker oplossing (foto: Bever)

Zelf knutselen

Natuurlijk kun je ook zelf aan de gang om je mondkapje makkelijk aan je helm vast te maken. Denk aan een grote veiligheidsspeld of een haarspeld die je ombuigt en waarmee je zelf een soort clip fabriceert. Natuurlijk kun je er ook gewoon voor kiezen om het elastiek van je mondkapje gewoon old skool om je oren te doen en dan je helm op te zetten.

Let op: de regels rondom corona en wintersport zijn voortdurend aan verandering onderhevig, dus ook de regels rondom het gebruik van het neusmondmasker. Check altijd de laatste voorschriften. Deze post is niet gesponsord.

Hoofdfoto: Snowrepublic.nl


Lees ook:

(Visited 3.014 times, 24 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.


 

2 Reactie op “Handige tips voor je mondkapje en helm”

 • Ron
  22 september 2021 at 01:44

  Hoezo voldoet de BUFF mask niet ???? Volgens de productspecificatie wel – lekker duidelijk

  • Saskia Smulders
   Saskia Smulders
   22 september 2021 at 08:26

   Hi Ron, voor zover wij het kunnen zien is dit geen FFP2 masker. Maar let wel: wij zijn op dit gebied geen experts. Mocht het naar jouw idee anders zijn, laat ’t dan even weten waar jij dat ziet, dan passen we het aan. Tot die tijd, better safe than sorry, toch?

Comments are closed.