Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Minimaal net zo belangrijk als je snowboard zijn je boots die je daarin klikt. We belichten vandaag een tweetal oude bekenden met een nieuwe technologische update: de NITRO Team en de NITRO Venture Pro TLS.

De Nitro Team snowboardschoen is al meer dan een decennium favoriet bij veel snowboarders. Bereden door Eero Ettala en Marcus Kleveland, is de Team een speciaal voor​​ freestyle ontworpen boot met een passie voor comfort en precisie. Het nieuwe model heeft zijn comfort en stijl behouden. En dat is maar goed ook, want dat is juist waarmee deze snowboardschoen zijn sterke positie in de snowboardscene heeft verworven.

Grip onder alle omstandigheden: NITRO Team

Vanzelfsprekend heeft Nitro wel nieuwe technieken toegevoegd aan de nieuwe collectie snowboardschoenen. De nieuwe Icetrek Vibram®-compoundzool biedt grip onder alle omstandigheden, de compound hecht zich aan ijs en de puntige tractie zorgt ervoor dat je overal met een gerust hart kunt lopen.

Nitro team
Nitro Team Charcoal Chocolate. Foto: NITRO
Nitro
Nitro Team Charcoal Chocolate. Foto: NITRO

Therminator Shield maakt gebruik van een thermische reflectielaag tussen de zool en de voering om de lichaamswarmte vast te houden en je tenen warm te houden. Niets is irritanter dan koude voeten te hebben, vooral als het betekent dat je dikke voetenwarmers moet gebruiken of – nog erger – terug moet naar je hotel om op te warmen.

Met de Nitro Team boots kun je de hele dag genieten van je Nitro board, op de piste of tijdens het freeriden. De adviesverkoopprijs van de NITRO Team is: € 399,95

NITRO’s Bestseller: Venture Pro TLS

De Nitro Venture Pro TLS is een versterkte versie van Nitro’s bestsellerboot, met nog steeds de ongeëvenaarde duurzaamheid en het zelfde comfort.

Nitro Boots
Nitro Venture Pro TLS

Elke snowboarder heeft wel eens boots gehad die halverwege het seizoen hun kracht en energie verliezen. Hoewel je met die uitgebluste schoenen soepel op straat loopt, verlies je het reactievermogen en het boardgevoel. Je moet dan tot de grens gaan om het maximale uit je set-up te halen. Met de Venture Pro TLS’s heb je een boot die het hele seizoen in topvorm blijft.

De verbeterde zolen en vetersystemen komen samen in een responsieve all-mountain boot met een lange levensduur. Wel zo goed voor het milieu vinden wij van Snowrepublic.

Je moet dan tot de grens gaan om het maximale uit je set-up te halen

Het is nooit leuk om verrast te worden tijdens je rides in wat ruigere sneeuw. De Venture Pro TLS geeft je instinct de overhand, zodat je snel kunt ingrijpen in een onverwachte situatie zonder snelheid te verliezen. Met deze stijvere boot kun je extreem bochten maken met een beter gevoel, ook tussen de bomen en in technische zones.

Nitro
Nitro Venture Pro TLS

De basis van je landingsgestel zit in je laarzen. De Vibram-zolen geven je grip op ijzige oppervlakken, dus of je nu op de halfpipe, een rail of op een steile helling stapt, je ​​merkt onmiddellijk verschil in grip. En als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, kan het Re-Lace-systeem in de voering een uitkomst zijn. Dit systeem zorgt ervoor dat je de boots super snel kunt aan- en uittrekken en dus geen tijd verliest tijdens je kostbare uren in de bergen.

Een stijvere, medium flexibele boot zoals de Nitro Venture Pro TLS biedt je serieuze grip en duurzaamheid en is geschikt voor elke omstandigheid.

De Nitro Venture Pro TLS snowboardsboots zijn voor iedereen die als een professional wil rijden. Dus als je van lange dagen en langere seizoenen houdt, is dit jouw snowboardboot. Adviesprijs: € 369,95

FULL NITRO DOCUMENTAIRY: 28 WINTERS

Eind 2017 was de première van 28 WINTERS, een 50 minuten durende documentaire over Snowboard pionier NITRO. Wij zien het zinderende begin, de twijfel, wisselende emoties en de wervelende jaren van onstuimige groei.

het zinderende begin, de twijfel, wisselende emoties en de wervelende jaren van onstuimige groei

Aan het woord komen NITRO oprichter Thomas Delago en grote namen zoals Jeremy Jones, Torgeir Bergrem, Eero Ettala, Sam Taxwood, Griffin Siebert, Marcus Kleveland en Sven Thorgren. Ze rijden op ‘t moment allemaal voor dit merk zij laten zien waarom ze houden van NITRO.

Bekijk 28 Winters
Bekijk de film hier: www.redbull.tv/video/28_winters/

Bekijk alle NITRO producten op nitrousa.com


(Visited 894 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer