Staat het altijd nog eens op de planning om een seizoen ski- of snowboardles te gaan geven? Dan is dit je kans! Voor de zomercursussen in juli en augustus zijn nog enkele plekken vrij.

An-wattes?

Om in Oostenrijk skiles te mogen geven en bij een skischool te mogen werken, dien je in het bezit te zijn van een ‘Anwärter-diploma’. Deze dien je te halen bij een Oostenrijkse erkende opleider en de cursus bestaat uit een theoretisch en praktisch examen. Je kunt ervoor kiezen om de skivariant te halen, de snowboardvariant, of de duale variant waarbij je zowel ski- als snowboardles mag geven.

Twijfel je nog? Niet meer na het zien van dit filmpje! Ik kan hier in ieder geval uren naar kijken…

Zomercursussen op de Hintertuxer gletsjer

Je kunt natuurlijk in de zomer op het strand gaan liggen, maar bijvoorbeeld de Oostenrijkse Hintertuxer gletsjer is het gehele jaar door open. Om die reden worden er in juli en augustus zomeropleidingen Anwärter gegeven. Er zijn op dit moment nog plekken vrij voor de volgende data:

Anwärter Ski

  • 20 juli tot en met 30 juli
  • 31 juli tot en met 10 augustus
  • 21 augustus tot en met 31 augustus

Anwärter Snowboard

  • 20 juli tot en met 30 juli

Anwärter Duaal

  • 15 juli tot en met 30 juli

Vind je de zomer toch niet helemaal de periode voor een opleiding in de sneeuw? Later kan ook nog. Alle mogelijke data staan hier op een rijtje. Er zijn trouwens nog diverse andere aanbieders van de opleiding, ook in Nederland. Je kunt dan het eerste gedeelte van de opleiding op een Nederlandse binnenbaan halen, en vervolgens je examen in Oostenrijk doen.
Ben je er nog niet helemaal uit wat en wanneer je precies wilt? Even zoeken op internet brengt je een hoop informatie.

Foto’s en meer info: Snowsport Tirol

(Visited 670 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.