Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Het noordelijk Alpengebied kan zich opmaken voor een sneeuwrijk weekend. Mogelijk valt in totaal meer dan een meter sneeuw in delen van Oostenrijk. Of het daarna mooi Kaiserwetter wordt, lees je in dit wintersport weerbericht! Na tientallen centimeters sneeuw in het noorden van de Alpen is het daar tijdelijk iets rustiger. Toch is dat maar van korte duur, want vrijdagavond volgt vanuit het noorden een nieuwe neerslagzone.

Voor Oostenrijk levert dat boven 1000 meter 20 tot 40 centimeter verse sneeuw op tot en met zaterdag. Het waait daarbij af en toe flink, dus de ski-omstandigheden zijn vrij guur. Ben je in de Franse Alpen, dan zal je nu weinig merken van enige sneeuwval. Daar is het droog met flink wat ruimte voor de zon, dus dat zijn mooie condities om eropuit gaan. 

Sneeuw in Zwitserland

In de loop van zondag gaat het vanuit het noorden weer sneeuwen met dan het zwaartepunt in de Zwitserse Alpen. Daar valt mogelijk 20 tot 40 centimeter verse sneeuw. Zelfs in het dal is sneeuw mogelijk, al zijn de hoeveelheden daar wat beperkter. Tegelijkertijd begint vanuit het noordoosten een droger weertype de overhand te krijgen. Dat is een voorbode voor het weer vanaf maandag.

Steeds meer zon in Zwitserland. Crans Montana. Foto: Edwin Hagenouw

In de nieuwe week neemt de kans op sneeuw snel af en komt er steeds meer ruimte voor de zon. Er staat daarbij ook nauwelijks wind, dus het is ideaal weer om de piste op te gaan om te skiën. De vorstgrens ligt in Oostenrijk rond 600 meter en in de Franse Alpen iets hoger, zo rond 1000 meter. Op de meeste pistes kun je als wintersporter uitstekend uit de voeten.

En hoe is het het Sauerland?

Niet alleen in de Alpen, maar ook in het Sauerland zijn er genoeg wintersporters te vinden op de pistes. Op veel plaatsen ligt nog genoeg sneeuw, al komt de temperatuur komend weekend wel geregeld boven het vriespunt uit met zo nu en dan wat regen. Mogelijk is de sneeuwkwaliteit dan tijdelijk wat minder.  Na het weekend wordt het weer kouder en droger, waardoor in combinatie met sneeuwkanonnen de condities snel beter worden in Winterberg.

Bron: WeerOnline Wintersport | Lees ook de dagelijkse Alpenweerberichten op Alpenweerman.nl

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer