Het noordelijk Alpengebied kan zich opmaken voor een sneeuwrijk weekend. Mogelijk valt in totaal meer dan een meter sneeuw in delen van Oostenrijk. Of het daarna mooi Kaiserwetter wordt, lees je in dit wintersport weerbericht! Na tientallen centimeters sneeuw in het noorden van de Alpen is het daar tijdelijk iets rustiger. Toch is dat maar van korte duur, want vrijdagavond volgt vanuit het noorden een nieuwe neerslagzone.

Voor Oostenrijk levert dat boven 1000 meter 20 tot 40 centimeter verse sneeuw op tot en met zaterdag. Het waait daarbij af en toe flink, dus de ski-omstandigheden zijn vrij guur. Ben je in de Franse Alpen, dan zal je nu weinig merken van enige sneeuwval. Daar is het droog met flink wat ruimte voor de zon, dus dat zijn mooie condities om eropuit gaan. 

Sneeuw in Zwitserland

In de loop van zondag gaat het vanuit het noorden weer sneeuwen met dan het zwaartepunt in de Zwitserse Alpen. Daar valt mogelijk 20 tot 40 centimeter verse sneeuw. Zelfs in het dal is sneeuw mogelijk, al zijn de hoeveelheden daar wat beperkter. Tegelijkertijd begint vanuit het noordoosten een droger weertype de overhand te krijgen. Dat is een voorbode voor het weer vanaf maandag.

Steeds meer zon in Zwitserland. Crans Montana. Foto: Edwin Hagenouw

In de nieuwe week neemt de kans op sneeuw snel af en komt er steeds meer ruimte voor de zon. Er staat daarbij ook nauwelijks wind, dus het is ideaal weer om de piste op te gaan om te skiën. De vorstgrens ligt in Oostenrijk rond 600 meter en in de Franse Alpen iets hoger, zo rond 1000 meter. Op de meeste pistes kun je als wintersporter uitstekend uit de voeten.

En hoe is het het Sauerland?

Niet alleen in de Alpen, maar ook in het Sauerland zijn er genoeg wintersporters te vinden op de pistes. Op veel plaatsen ligt nog genoeg sneeuw, al komt de temperatuur komend weekend wel geregeld boven het vriespunt uit met zo nu en dan wat regen. Mogelijk is de sneeuwkwaliteit dan tijdelijk wat minder.  Na het weekend wordt het weer kouder en droger, waardoor in combinatie met sneeuwkanonnen de condities snel beter worden in Winterberg.

Bron: WeerOnline Wintersport | Lees ook de dagelijkse Alpenweerberichten op Alpenweerman.nl

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer