Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het noordelijk Alpengebied kan zich opmaken voor een sneeuwrijk weekend. Mogelijk valt in totaal meer dan een meter sneeuw in delen van Oostenrijk. Of het daarna mooi Kaiserwetter wordt, lees je in dit wintersport weerbericht! Na tientallen centimeters sneeuw in het noorden van de Alpen is het daar tijdelijk iets rustiger. Toch is dat maar van korte duur, want vrijdagavond volgt vanuit het noorden een nieuwe neerslagzone.

Voor Oostenrijk levert dat boven 1000 meter 20 tot 40 centimeter verse sneeuw op tot en met zaterdag. Het waait daarbij af en toe flink, dus de ski-omstandigheden zijn vrij guur. Ben je in de Franse Alpen, dan zal je nu weinig merken van enige sneeuwval. Daar is het droog met flink wat ruimte voor de zon, dus dat zijn mooie condities om eropuit gaan. 

Sneeuw in Zwitserland

In de loop van zondag gaat het vanuit het noorden weer sneeuwen met dan het zwaartepunt in de Zwitserse Alpen. Daar valt mogelijk 20 tot 40 centimeter verse sneeuw. Zelfs in het dal is sneeuw mogelijk, al zijn de hoeveelheden daar wat beperkter. Tegelijkertijd begint vanuit het noordoosten een droger weertype de overhand te krijgen. Dat is een voorbode voor het weer vanaf maandag.

Steeds meer zon in Zwitserland. Crans Montana. Foto: Edwin Hagenouw

In de nieuwe week neemt de kans op sneeuw snel af en komt er steeds meer ruimte voor de zon. Er staat daarbij ook nauwelijks wind, dus het is ideaal weer om de piste op te gaan om te skiën. De vorstgrens ligt in Oostenrijk rond 600 meter en in de Franse Alpen iets hoger, zo rond 1000 meter. Op de meeste pistes kun je als wintersporter uitstekend uit de voeten.

En hoe is het het Sauerland?

Niet alleen in de Alpen, maar ook in het Sauerland zijn er genoeg wintersporters te vinden op de pistes. Op veel plaatsen ligt nog genoeg sneeuw, al komt de temperatuur komend weekend wel geregeld boven het vriespunt uit met zo nu en dan wat regen. Mogelijk is de sneeuwkwaliteit dan tijdelijk wat minder.  Na het weekend wordt het weer kouder en droger, waardoor in combinatie met sneeuwkanonnen de condities snel beter worden in Winterberg.

Bron: WeerOnline Wintersport | Lees ook de dagelijkse Alpenweerberichten op Alpenweerman.nl

 

Hochkönig

Hochkönig, een skivakantie vol hoogtepunten

Het skigebied Hochkönig met de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach biedt wintersporters gevarieerde skipistes met in totaal 120 kilometer pistes en 34 ultramoderne skiliften tegen een adembenemend alpendecor. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer