Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

In een poging het gebrek aan sneeuw op te lossen wordt er her en der wat geprobeerd door resorts. Skigebieden zijn bereid om alles te doen om te voorkomen dat de faciliteiten gesloten moeten worden en de pistes open kunnen blijven. In het Zwitserse Gstaad gaan ze wel heel ver, daar werd sneeuw naar een piste gebracht, door de lucht, per helikopter.

Geen andere mogelijkheden

De sneeuwkanonnen konden niet worden aangezet omdat de temperatuur te hoog was, daarnaast was het sneeuwdek te dun. Hierdoor was het ook voor een pistebully onmogelijk om op de aangewezen plek te komen en sneeuw te vervoeren. Daarom vloog er vorige week meermaals een helikopter naar het dalstation Oeschseite om een verbindingspiste tussen Zweisimmen en Saanenmöser open te houden.

Doel van transport alsnog mislukt

Doordat het in- en uitladen van de sneeuw te ingewikkeld was (er kon namelijk geen pistebully bijkomen en de sneeuw uitrijden) en de hoeveelheid sneeuw wat door de lucht gebracht werd te klein was, moest de piste alsnog worden gesloten. Doel mislukt dus. Wel is er inmiddels een nieuwe oplossing bedacht, de medewerkers hebben een trekkerbak van een tractor aan sneeuwschuivers bevestigd. Op deze manier kan er sneeuw vervoerd worden van de depots naar de pistes. Deze oplossing hielp helaas niet voor de verbindingspiste. Daar is het niet mogelijk om de wagen te gebruiken.

Ecologisch schandaal?

Het bedachte transport per helikopters schoot bij vele internetgebruikers in het verkeerde keelgat. Het skigebied adverteert namelijk met ‘duurzaamheid op de skipistes’. Online barstte er dan ook een storm van kritiek los. Sommige internetgebruikers noemden het een ecologisch schandaal en aarzelden niet om het te vergelijken met de airconditioning van de WK-stadions in Qatar. Wat vind jij hiervan? Terecht of niet?

Bron: Bluewin
Foto: Peter Wormstetter op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer